Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Cum vrea Laporta să-l convingă pe Messi să rămână la Barcelona! Anunțul spaniolilor

Cosmin Cioboata

Publicat 16/04/2021 la 18:50 GMT+3

Lionel Messi mai are numai câteva luni de contract cu Barcelona, iar presiunea de pe umerii conducătorilor catalani crește din ce în ce mai mult. Potrivit presei din Spania, președintele Joan Laporta i-a pregătit deja starului argentinian o ofertă prin care speră să-i prelungească șederea pe Camp Nou.

Barcelona's Argentinian forward Lionel Messi blows a kiss

Credit imagine: Getty Images

Lionel Messi va rămâne liber de contract în vară. Căpitanul Barcelonei s-a aflat în centrul atenției anul trecut, când a anunțat că vrea să plece de la formația catalană, alături de care și-a petrecut întreaga carieră. În cele din urmă, atacantul argentinian a rămas pe Camp Nou și pentru ultimul sezon din actualul său contract, ca urmare a clauzei astronomice de 700 milioane de euro.
Situația va fi însă diferită în această vară. Messi va putea pleca liber de contract la orice echipă va dori. De acest lucru se teme inclusiv Joan Laporta, reales recent în postul de președinte al Barcelonei.

Haaland, "asul" din mâneca lui Laporta! Cum vrea să-l convingă pe Messi să continue la Barcelona

Jocul formației lui Ronald Koeman s-a îmbunătățit în ultima vreme, iar catalanii visează din nou la titlul din La Liga, după ce au redus considerabil avansul liderului Atletico Madrid. Rezultatele din ultima vreme ar putea conta enorm în contextul prelungirii contractului lui Messi.
Internaționalul sud-american, cu 6 Baloane de Aur, își dorește un proiect promițător, puternic și sigur, prin care Barcelona să redevină forța care se lupta an de an la trofeul UEFA Champions League.
Pentru a-i demonstra lui Messi că vrea să formeze o echipă de lux, Laporta va încerca să forțeze transferul lui Erling Haaland, "cyborg-ul" dorit inclusiv de marea rivală Real Madrid, anunță Mundo Deportivo.

Propunerea lui Laporta pentru Messi: Salariu care va crește progresiv + rol de ambasador la Barcelona

Dacă Laporta îl va convinge că formația lui Koeman va avea din nou succes pe plan extern, atunci există o șansă ca Messi să semneze un nou contract. Altfel, există două cluburi de top care îl monitorizează nonstop: PSG și Manchester City. Ambele echipe îndeplinesc profilul dorit de Messi: au un proiect bine pus la punct, un buget uriaș și se luptă la prestigiosul trofeu UCL, inclusiv în acest sezon.
Potrivit jurnalistului Jordi Baste, citat de Mundo Deportivo, Laporta i-a pregătit deja lui Messi oferta de prelungire a contractului, la 5 săptămâni după ce a revenit la cârma clubului.
Conducătorul de pe Camp Nou i-ar fi spus căpitanului său că nu dispune de forța financiară a altor cluburi răsunătoare din Europa, la ora actuală. Din acest motiv, Messi ar urma să primească inițial un salariu mai mic decât cel actual, dacă va semna prelungirea.
Cu timpul însă, remunerația va crește, și se va apropia de cea oferită de PSG și Manchester City. Mai mult, Laporta i-ar fi promis atacantului argentinian și un rol de ambasador al clubului, după ce își va agăța ghetele în cui. Așadar, Messi ar urma să încaseze bani de la Barca și după ce își va încheia cariera de jucător.
Momentan, pe masa negocierilor n-a fost pusă vreo ofertă oficială, așa că incertitudinea din jurul viitorului lui Messi va continua printre fanii Barcelonei.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo