Lionel Messi va rămâne liber de contract în vară. Căpitanul Barcelonei s-a aflat în centrul atenției anul trecut, când a anunțat că vrea să plece de la formația catalană, alături de care și-a petrecut întreaga carieră. În cele din urmă, atacantul argentinian a rămas pe Camp Nou și pentru ultimul sezon din actualul său contract, ca urmare a clauzei astronomice de 700 milioane de euro.
Situația va fi însă diferită în această vară. Messi va putea pleca liber de contract la orice echipă va dori. De acest lucru se teme inclusiv Joan Laporta, reales recent în postul de președinte al Barcelonei.

Haaland, "asul" din mâneca lui Laporta! Cum vrea să-l convingă pe Messi să continue la Barcelona

Liga
Ernesto Valverde: "E mai bine ca oamenii să nu știe adevărul despre Leo Messi"
19/08/2021 LA 14:39
Jocul formației lui Ronald Koeman s-a îmbunătățit în ultima vreme, iar catalanii visează din nou la titlul din La Liga, după ce au redus considerabil avansul liderului Atletico Madrid. Rezultatele din ultima vreme ar putea conta enorm în contextul prelungirii contractului lui Messi.
Internaționalul sud-american, cu 6 Baloane de Aur, își dorește un proiect promițător, puternic și sigur, prin care Barcelona să redevină forța care se lupta an de an la trofeul UEFA Champions League.
Pentru a-i demonstra lui Messi că vrea să formeze o echipă de lux, Laporta va încerca să forțeze transferul lui Erling Haaland, "cyborg-ul" dorit inclusiv de marea rivală Real Madrid, anunță Mundo Deportivo.

Propunerea lui Laporta pentru Messi: Salariu care va crește progresiv + rol de ambasador la Barcelona

Dacă Laporta îl va convinge că formația lui Koeman va avea din nou succes pe plan extern, atunci există o șansă ca Messi să semneze un nou contract. Altfel, există două cluburi de top care îl monitorizează nonstop: PSG și Manchester City. Ambele echipe îndeplinesc profilul dorit de Messi: au un proiect bine pus la punct, un buget uriaș și se luptă la prestigiosul trofeu UCL, inclusiv în acest sezon.
Potrivit jurnalistului Jordi Baste, citat de Mundo Deportivo, Laporta i-a pregătit deja lui Messi oferta de prelungire a contractului, la 5 săptămâni după ce a revenit la cârma clubului.
Conducătorul de pe Camp Nou i-ar fi spus căpitanului său că nu dispune de forța financiară a altor cluburi răsunătoare din Europa, la ora actuală. Din acest motiv, Messi ar urma să primească inițial un salariu mai mic decât cel actual, dacă va semna prelungirea.
Cu timpul însă, remunerația va crește, și se va apropia de cea oferită de PSG și Manchester City. Mai mult, Laporta i-ar fi promis atacantului argentinian și un rol de ambasador al clubului, după ce își va agăța ghetele în cui. Așadar, Messi ar urma să încaseze bani de la Barca și după ce își va încheia cariera de jucător.
Momentan, pe masa negocierilor n-a fost pusă vreo ofertă oficială, așa că incertitudinea din jurul viitorului lui Messi va continua printre fanii Barcelonei.
Liga
Laporta, atac fără precedent la Bartomeu: "A ruinat Barcelona!" Care este noul plafon salarial
16/08/2021 LA 11:19
Liga
"Nu sunt bani!" Leo Messi și-a anunțat colegii de la Barcelona că pleacă de la echipă pe WhatsApp
12/08/2021 LA 17:59