"Mașinăria de goluri" Haaland se află de multă vreme în atenția cluburilor de top din Europa, iar Real Madrid pare să fie principală favorită să obțină semnătura sa.
Impresionanta mutare se va putea realiza abia în vara anului 2022, așa cum oficialii lui Dortmund și Mino Raiola, agentul starului norvegian, au stabilit în momentul sosirii sale la formația germană, la începutul acestui an.
Inițial s-a vorbit despre o clauză de 75 de milioane de euro pe care cluburile ar fi trebuit s-o achite peste 2 ani, pentru a-l transfera pe Haaland. Între timp, CEO-ul Borussiei Dortmund, Hans Joaquim Watzke, a dezvăluit pentru Bild că nu există vreo clauză în contractul lui Haaland. Singurul lucru care există este un acord verbal între board-ul lui Dortmund și Mino Raiola.
Liga
Ernesto Valverde: "E mai bine ca oamenii să nu știe adevărul despre Leo Messi"
19/08/2021 LA 14:39
Chiar dacă nu a fost fixată vreo clauză, cu siguranță cursa pentru semnătura lui Haaland va fi acerbă în 2022. Potrivit presei internaționale, Real Madrid, Manchester United și Bayern Munchen sunt cele 3 cluburi gigantice care se vor lupta pentru transferul starului nordic, iar sumele puse în luptă cu siguranță vor depăși toate așteptările.
În prezent, Haaland este cotat la 80 milioane de euro de transfermarkt.com, însă Borussia va încerca să obțină, fără doar și poate, o sumă mult mai consistentă.

Visul lui Real Madrid: Haaland pe Bernabeu, în 2022

Cotidianul AS anunță că Real Madrid este cea mai bine poziționată echipă în acest "război" pentru transferul lui Haaland. "Galacticii", în frunte cu președintele Florentino Perez, visează la o nouă generație pe Santiago Bernabeu, din care să facă parte inclusiv Haaland, Mbappe și Camavinga, 3 tineri jucători de clasă mondială.
Potrivit jurnaliștilor spanioli, Real Madrid beneficiază de 3 atuuri în cursa pentru transferul lui Haaland: 1) relația excelentă dintre Mino Raiola și directorul general al Realului, Jose Angel Sanchez; 2) prezența în lotul "galacticilor" a lui Martin Odegaard, bunul prieten al lui Haaland cu care se înțelege perfect la naționala Norvegiei; 3) admirația CEO-ului Borussiei Dortmund față de Florentino Perez, pe care îl consideră un "campion în business".
Grație acestor elemente, de-a lungul timpului s-a dezvoltat o legătură puternică între conducerea Realului și board-ul Borussiei Dortmund, care cu siguranță va juca un rol decisiv în vara anului 2022.
În plus, cele două cluburi au mai colaborat recent pe piața transferurilor. În 2018, Hakimi Achraf a fost împrumutat de Real Madrid pentru două sezoane la Dortmund, iar fundașul a avut prestații excelente la trupa din Bundesliga.
De asemenea, în această vară, Dortmund l-a transferat tot sub formă de împrumut pentru 2 ani pe Reinier, puștiul de 18 ani al Realului.
https://i.eurosport.com/2020/11/03/2927919.jpg
Liga
Laporta, atac fără precedent la Bartomeu: "A ruinat Barcelona!" Care este noul plafon salarial
16/08/2021 LA 11:19
Liga
"Nu sunt bani!" Leo Messi și-a anunțat colegii de la Barcelona că pleacă de la echipă pe WhatsApp
12/08/2021 LA 17:59