Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Dani Alves atacă: "M-a vrut Realul, dar am venit aici, iar acum mă scoateți pe ușa din spate?"

Cristian Mihală

Publicat 06/11/2020 la 08:26 GMT+2

La 4 ani de la despărțirea de Barcelona, Dani Alves a vorbit despre faptul că a fost forțat să părăsească gruparea de pe Camp Nou.

Barcelona's Neymar, Adriano and Dani Alves celebrate with the trophy after winning the UEFA Champions League Final

Credit imagine: Reuters

Mulți aveau impresia că Dani Alves a refuzat orice propunere de prelungire a contractului cu Barcelona, dorind o nouă provocare în carieră. Nimic mai fals, dă asigurări fundașul dreapta al celor de la Sao Paolo.
La 37 de ani, brazilianul care a scris istorie încă joacă fotbal la un nivel ridicat, după ce a trecut în ultimii ani pe la Juventus și PSG. Dar visul său era să se retragă de la Barcelona, formație pe care o iubește.
"Cred că Bartomeu a fost influențat de cei din jurul său. Au vrut să scape de mine fără măcar să discute despre prelungire. Iubesc acel club, nu aveam de gând să semnez pentru nimeni, mi se părea lipsă de respect. Am avut ofertă de la Real Madrid, dar am venit aici, la Barça, iar acum mă scoateți pe ușa din spate? A fost o lipsă de respect. Dacă m-ar fi tratat așa cum ar fi trebuit, aș fi tot acolo și acum, evident că aș fi vrut să mă retrag de acolo", a spus Dani Alves pentru RAC1.

Dani Alves, despre transferurile Barcelonei

Dani Alves a vorbit și despre transferurile ratate făcute de Barcelona în ultima perioadă. Au fost aduși jucători pe sume uriașe - Dembele și Griezmann sunt cele mai evidente exemple -, dar, în ciuda faptului că vorbim de fotbaliști care au calități impresionante, aceștia nu se potrivesc filosofiei clubului.
"Barça încearcă să fie o echipă comercială, în loc să fie o echipă cu personalitate proprie. Înainte, jucătorii care erau transferați se încadrau în filosofia clubului, dar acum au semnat cu o mulțime de băieți care nu știu nimic despre conceptul sau identitatea Barcelonei. Mulți jucători valoroși, dar care nu apără identitatea clubului", a mai spus Dani Alves.

Dani Alves, o filă din istoria Barcelonei

În vara anului 2008, Dani Alves a fost transferat la Barcelona în schimbul a 35,5 milioane de euro, fiind considerată a 3-a cea mai mare sumă cheltuită de catalani, până la momentul respectiv. În același timp, Dani devenea al 3-lea cel mai scump fundaș din istoria fotbalului. Dani Alves a debutat în tricoul Barcei în preliminariile Champions League, împotriva celor de la Wisla Cracovia. Două săptămâni mai târziu, brazilianul a bifat prima apariție pentru catalani și în La Liga, într-un duel cu Numancia.
Primul sezon al lui Alves pe Camp Nou s-a dovedit un adevărat succes, formația pregătită de Pep Guardiola urmând să câștige toate cele 6 trofee puse în joc: Champions League, La Liga, Cupa Spaniei, Supercupa Spaniei, Supercupa Europei și Campionatul Mondial al Cluburilor. În ciuda performanțelor extraordinare reușite de catalani, Dani Alves n-a jucat în finala Champions League, din cauza unei suspendări. Brazilianul și-a luat revanșa 2 ani mai târziu, când Barcelona a ajuns din nou în ultimul act al competiției. Pe Wembley, Barca s-a impus cu 3-1 împotriva lui Manchester United, reușind să adauge al 4-lea trofeu Champions League în vitrina de pe Camp Nou.
Dani Alves a câștigat prestigiosul trofeu pentru ultima oară în 2015, după o finală cu Juventus, câștigată de Barcelona tot cu 3-1. În același sezon, formația catalană a câștigat încă alte 4 trofee: La Liga, Cupa Spaniei, Supercupa Europei și Campionatul Mondial al Cluburilor. Grație acestor rezultate fantastice, Barcelona a devenit prima echipă din istorie care a reușit să bifeze de două ori "tripla" campionat - cupă - Champions League. Dani Alves, Leo Messi, Andres Iniesta, Xavi, Gerard Pique, Pedro și Sergio Busquets sunt jucătorii care se pot mândri cu această performanță uriașă.
Dani Alves a mai rămas încă un sezon pe Camp Nou și și-a trecut în palmares încă 2 trofee: La Liga și Cupa Spaniei. Per total, în cei 8 ani petrecuți alături de formația catalană, brazilianul a cucerit 23 de trofee: 6 x La Liga, 4 x Cupa Spaniei, 4 x Supercupa Spaniei, 3 x Champions League, 3 x Supercupa Europei și 3 x Campionatul Mondial al Cluburilor.
41 de trofee are Dani Alves, în toată cariera, la echipele de club pentru care a jucat, dar și la naționala Braziliei. Este cel mai titrat fotbalist din istorie, nimeni nereușind să treacă de granița a 40 de trofee.
Premier League program
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo