Sergino Dest a semnat un contract pe 5 ani cu gruparea catalană, suma de transfer putând ajunge la 25 de milioane de € (20 de milioane acum + 5 milioane bonusuri). Astfel, Barcelona acoperă golul lăsat pe flancul drept al defensivei de plecarea lui Nelson Semedo la Wolwerhampton și obține chiar și un profit financiar din aceste mutări, suma încasată pe portughez fiind mai mare (30 de milioane de € + 10 milioane de € bonusuri).
Barcelona câștigă astfel lupta cu Bayern Munchen pentru fundașul dreapta al "lăncierilor". Campioana Europei a fost prima echipă care s-a interesat serios de Sergino Dest, dar oferta bavarezilor a fost prea mică pentru ceea ce doreau cei de la Ajax.
https://i.eurosport.com/2020/02/10/2772938.jpg
Liga
Când se joacă primul El Clasico al sezonului! Real Madrid, avantajată de programare
ACUM 2 ORE
La numai 19 ani, Sergino Dest este ultimul produs de marcă al celebrei academii de la Ajax. În numai un an la prima echipă, el a atras repede atenția marilor cluburi europene, în special datorită eficienței sale pe faza ofensivă. În cele 36 de meciuri jucate pentru "lăncieri", Dest a marcat 2 goluri și a dat 6 pase decisive. În acest moment, el este singurul fundaș dreapta de meserie din lotul Barcelonei, astfel că este de așteptat să prindă cât mai multe meciuri la gruparea "blaugrana".

Generația care a îmbogățit Ajax-ul

Sergino Dest este ultimul nume care aduce un venit consistent pentru Ajax în ultima perioadă, clubul olandez încasând o sumă uriașă din vânzarea de jucători după performanța de a ajunge în semifinalele Champions League în 2019.
Cele mai mari două transferuri din acea generație a lui Ajax au fost cele ale lui Frenkie de Jong către FC Barcelona pentru 75 de milioane de euro și cel al lui Matthijs de Ligt către Juventus pentru aceeași sumă.
Acestora li se adaugă cei doi jucători transferați în Premier League în această vară: Hakim Ziyech la Chelsea pentru 40 de milioane de € și Donny Van de Beek la Manchester United pentru 45 de milioane de € (cu tot cu bonusuri). De asemnea, Ajax a mai încasat alte 20 de milioane de € pentru danezul Kasper Dolberg, care a fost transferat la Nice.
Conform site-ului de specialitate transfermarkt.de, Ajax a plătit pentru toți acești 5 jucători puțin peste 21 de milioane de €, ceea ce înseamnă un profit de aproximativ 234 de milioane de €. Suma ar putea crește cu cele 20 de milioane de € pentru Sergino Dest, el fiind crescut în propria academie.
Jucătorii vânduți de Ajax în ultimul an:
  • Frenkie de Jong: cumpărat de la Wilem II cu 10 milioane de € în 2015 - vândut cu 75 de milioane de € la Barcelona în 2019
  • Matthijs de Ligt: crescut la propria academie - vândul cu 75 de milioane de € la Juventus în 2019
  • Hakim Ziyech: cumpărat de la Twente cu 11 milioane de € în 2016 - vândut cu 40 de milioane de € la Chelsea în 2020
  • Donny Van de Beek: crescut la propria acadamie - vândut cu 45 de milioane de € la Manchester United în 2020
  • Kasper Dolberg: cumpărat de la Silkeborg (Danemarca) cu 270.000 de € în 2015- vândut cu 20,5 milioane de € la Nice în 2019
  • Sergino Dest: crescut la propria academie - vândut cu 25 de milioane de € la Barcelona în 2020
Cupa Mondială FIFA
Ghana poate fi mare surpriză de la Mondial! Primul "11" impresionant pe care îl poate alinia
ACUM 9 ORE
Liga
Urmașul lui Messi, într-un regres total față de anii trecuți! Barcelona e disperată
ACUM 11 ORE