Decizie istorică: El Clasico, amânat! Când se va juca Barcelona - Real Madrid

Irina Aldea

Actualizat 18/10/2019 la 12:58 GMT+3

Barcelona și Real Madrid și-au dat acordul pentru amânarea El Clasico, meci care trebuie să aibă loc pe 26 octombrie, pentru luna decembrie. Amânarea partidei este aproape sigură din cauza protestelor militanţilor pro-independenţă catalani.

El Clasico

Credit imagine: Eurosport

Chiar dacă cel mai așteptat meci din La Liga era programat pentru 26 octombrie, peste opt zile, manifestațiile militanților pro-independență din Catalonia i-au făcut pe reprezentanții Federației Spaniole de Fotbal să reconstruiască întreg evenimentul. Astfel, până la urmă, FC Barcelona și Real Madrid au căzut de acord ca El Clasico să se amâne pentru luna decembrie.
Conducerea celor două mari cluburi iberice au propus ca partida să se joace pe 18 decembrie, însă Federația a respins această variantă, asta pentru că atunci este programată o etapă din Cupa Spaniei, iar ideal ar fi ca El Clasico să aibă loc miercurea. Se pare totuși că alegerea zilei nu este primordială. Federația Spaniolă de Fotbal (RFEF) a propus data de 7 decembrie, o zi de sâmbătă, însă atunci este deja programată o etapă din LaLiga, ceea ce ar însemna alte amânări de meciuri, pe care Barcelona și Real ar trebui să le joace cu Mallorca, respectiv Espanol. În plus, cluburile trebuie să-și dea din nou acordul.

Locul de disputare, un nou semn de întrebare

Chiar dacă RFEF a propus ca meciul să se dispute la Madrid și nu la Barcelona, pe Camp Nou, cele două cluburi au respins din start această variantă. Decizia pentru disputarea derby-ului iberic va fi luată luni, pe 21 octombrie. Dacă cele două echipe nu ajung la un acord privind data, RFEF va emite decizia finală cu privire la data și locul de disputare. Tehnicianul Barcelonei, Ernesto Valverde, crede că El Clasico se poate juca la data stabilită inițial, 26 octombrie.
"E programat la 26 octombrie şi nu am niciun dubiu că fanii noştri se vor comporta bine. Sunt sigur că El Clasico să va juca fără probleme, respectându-ne adversarul şi pe toată lumea implicată. Sunt sigur, dar nu ştiu ce va decide RFEF şi va trebui să acceptăm. Dacă era mâine, proabil că nu se juca, dar mai sunt nouă zile până la meci. Eu o văd ca o oportunitate pentru multă lume de aici, din Catalonia. Și pentru fanii noștri. Toată lumea este atentă la evenimentele de săptămâna aceasta. Este o oportunitate pentru a arăta multe lucruri, că acest meci poate fi jucat, că ne respetăm rivalii, că ne putem bucura de meci în normele civile. Trebuie să eliminăm acești huligani care spun că nu putem juca", a spus Valverde în presa din Spania.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo