Mourinho a făcut minuni la începutul acestui mileniu pe banca lui Porto. În stagiunea 2002-2003, "dragonii" au câștigat Cupa UEFA, iar formația de pe "Dragao" a redevenit o forță la nivel european.
Totuși, nimeni nu anticipa ce avea să urmeze în sezonul următor, astfel că mulți fotbaliști s-au gândit după cucerirea Cupei UEFA că au încheiat un ciclu și ar fi benefic pentru ei să nu rateze acest tren și să se transfere la o formație mult mai bine cotată. Printre ei și Deco, probabil cel mai important jucător al echipei, care intrase pe radarul Barcelonei.
Mijlocașul a încercat să discute cu Mourinho și cu președintele Pinto da Costa despre mutare, însă aceștia l-au amânat o lungă perioadă. Într-un final, când a reușit să ia legătura cu ei, Deco a fost informat că nu va fi lăsat să plece, "Specialul" considerând că șansele la câștigarea Ligii Campionilor ar fi compromise. Pentru o echipă ca Porto, să își imagineze că ar avea șanse în cea mai importantă competiție inter-cluburi din lume părea ceva ridicol la momentul respectiv, astfel că Deco a fost extrem de afectat de ratarea transferului.
Liga
Barcelona are gata planul B, în caz că-l ratează pe Morata! De ce depinde aducerea unui nou atacant
ACUM 2 ORE
Tot răul a fost spre bine, însă: Porto, cu un Deco magistral, a rescris istoria fotbalului, cucerind în 2003-2004 Liga Campionilor, iar mijlocașul a ajuns vara următoare pe Camp Nou. Pentru doar 21 de milioane de euro, o sumă sub pretențiile inițiale ale clubului lusitan. Dar cum oficialii îi promiseseră că nu îi vor mai bune bețe în roate în privința transferului, au fost dispuși la un compromis.
"În 2003, Barcelona a vrut să mă transfere. Președintele Pinto da Costa și Mourinho au fugit de mine, m-au evitat. Îmi amintesc că într-un final Mourinho mi-a spus că mă va lăsa să plec, dar că trebuie să vorbsc cu președintele. Am luat legătura până la urmă și cu președintele, iar acesta mi-a zis că Mourinho i-a spus că vom câștiga Liga Campionilor și că are nevoie de mine pentru a atinge acest obiectiv. Am început să râd și i-am spus președintelui că trofeul Cupei UEFA e deja o mare performanță, că nu vom putea lua niciodată Champions League. Pinto da Costa m-a asigurat că Mourinho i-a spus că avem șanse reale și mi-a promis că în anul următor voi putea merge oriunde vreau. Timp de o lună și jumătate am fost nervos și am jucat prost, dar mi-am recuperat nivelul. Iar în anul următor, Barcelona a revenit cu o nouă ofertă și am putut să mă transfer", a mărturisit Deco, citat de Marca.
Pe Camp Nou, Deco a cucerit două titluri și un nou trofeu Champions League, înainte de a ajunge pe Stamford Bridge, la Chelsea, unde și-a mai adăugat alte trofee: un titlu în Premier League, două FA Cup și o Supercupă.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Liga
Stadionul Barcelonei și-ar putea schimba denumirea! Catalanii, gata să accepte din motive financiare
ACUM 12 ORE
Liga
Barcelona, acord total cu Adama Traore! Cât vor plăti catalanii pentru vitezistul de la Wolves
ACUM O ZI