Perioada tensionată de la nivelul conducerii Barcelonei s-a încheiat în cele din urmă cu demisia președintelui Josep Maria Bartomeu și a colaboratorilor acestuia de la cârma clubului catalan.
În urma unei ședințe extraordinare care a avut loc astăzi, Bartomeu a decis să demisioneze, înainte ca referendum-ul pentru menținerea sa în funcție să aibă loc. Deși informațiile din presa iberică anunțau că Bartomeu va ține de scaunul său până în ultima clipă, acesta a cedat presiunilor și a demisionat din funcție.
FC Barcelona urma să organizeze un referendum, prin care membrii clubului catalan trebuiau să decidă dacă Bartomeu rămâne sau nu în funcție. Bartomeu a vrut să amâne cât mai mult acest referendum, susținând că este greu de organizat, din cauza pandemiei de coronavirus. Probabil că votul urma oricum să decidă demiterea actualei conduceri, iar aceasta nu a mai așteptat acest moment și a decis să plece de bunăvoie.
Liga
Endrick, brazilianul curtat de Barcelona și Real, ar putea deveni cel mai scump tânăr din istorie
ACUM 7 ORE
Bartomeu a ajuns președintele Barcelonei în 2014, ca interimar, după demisia lui Sandro Rosell, iar după ce echipa a obținut tripla Campionat-Cupă-Champions League în 2015 a fost ales pentru un mandat de 5 ani. Acesta urma să se încheie în martie 2021, dar problemele apărute la club în special în ultimele luni au grăbit debarcarea președintelui.

"Cazul Messi" i-a fost fatal lui Bartomeu

Cea mai delicată problemă cu care s-a confruntat conducerea Barcelonei în ultima vreme a fost fără îndoială situația lui Messi. Argentinianul a vrut să plece de la echipă, iar toată lumea a acuzat conducerea clubului pentru felul în care a gestionat situația. Până la urmă Messi a fost păstrat, dar acuzele la adresa conducerii au continuat.
În plus, felul în care clubul a decis să se despartă de Luis Suarez, dar și rezultatele slabe ale echipei din ultimii doi ani, au constituit motive în plus pentru ca Bartomeu să fie tot mai mult contestat. Nici măcar rezultatele din acest start de sezon nu au fost favorabile conducerii și starea de tensiune de la echipă a fost accentuată în fiecare zi.
În aceste condiții, Bartomeu și echipa sa au decis să renunțe la posturile lor înainte de a fi demiși prin referendum. Conform regulamentului de la clubul catalan, conducerea clubului va fi acum asigurată de o Comisie de Management, care va înlocui consiliul de administrație care a demisionat. Noua conducere va organiza în termen de 3 luni alegeri pentru desemnarea unei noi conduceri administrative.
Liga
Barcelona are gata planul B, în caz că-l ratează pe Morata! De ce depinde aducerea unui nou atacant
ACUM 14 ORE
Liga
Stadionul Barcelonei și-ar putea schimba denumirea! Catalanii, gata să accepte din motive financiare
ACUM O ZI