Demiterea lui Thomas Tuchel de la PSG ar putea avea urmări semnificative, nu doar pentru clubul parizian. În ultima vreme, presa internațională a scris insistent despre un transfer al lui Mbappe la Real Madrid, dar datele problemei s-ar putea schimba cu 180 de grade, odată cu venirea unui alt antrenor la PSG.
Cel mai probabil acesta va fi Mauricio Pochettino, care după ultimele informații din presa franceză a ajuns deja la un acord cu board-ul de pe Parc de Princes și urmează să fie numit oficial în cel mai scurt timp.
Relația dintre Tuchel și Mbappe nu a fost cea mai bună, existând multe episoade în trecut care au demonstrat acest lucru. Atacantul s-a arătat nemulțumit că a fost schimbat în unele partide, dar Tuchel a ținut să se impună și a făcut mai multe declarații dure.
Premier League
4 antrenori pe lista scurtă a lui Manchester United! Cine i-ar putea lua locul lui Ralf Rangnick
IERI LA 11:52
"Eu sunt antrenorul, acesta nu este tenis, un sport individual, ci fotbal.", spunea Tuchel după un meci cu Montpellier din sezonul trecut. A fost nevoie de intervenția oficialilor, iar lucrurile au reintrat în normal după o ședință la care au participat toată părțile. Ulterior, parcursul bun al echipei în Champions League a trecut în plan secund răceala relației dintre antrenor și superstar, dar se pare că securea războiului nu a fost îngropată definitiv, iar demiterea lui Tuchel cu 6 luni înainte de finalizarea contractului își poate avea rădăcinile și în aceste neînțelegeri cu cel mai important jucător al echipei.
https://i.eurosport.com/2020/12/23/2960653.jpg

Transferul lui Mbappe la Real Madrid, în pericol

Jurnaliștii de la As au făcut repede o legătură între schimbarea antrenorului campioanei Franței și transferul lui Mbappe la Real Madrid, insinuând ideea că Pochettino ar fi fost atras să meargă la Paris, după ce i s-a promis că atacantul va rămâne la club și din sezonul viitor.
Leonardo, directorul sportiv al parizienilor, a declarat în repetate rânduri că principalul obiectiv al clubului în perioada următoare este prelungirea contractelor lui Neymar și Mbappe, care expiră în vara lui 2022. Cu siguranță, Mbappe este mult mai important pentru clubul francez, el fiind poate cel mai valoros fotbalist din lume la ora actuală.
În aceste condiții, Real Madrid va avea o misiune mult mai dificilă în încercarea de a-l transfera pe atacantul francez pe Bernabeu. Dacă Mbappe își va prelungi contractul, prețul său va crește considerabil, iar în contextul crizei generate de pandemie, nici măcar Real Madrid nu își va permite să plătească contravaloarea sa.
Madrilenii sperau că îl vor putea transfera pe atacantul francez în vara viitoare, mai ales că au ieșit la iveală mai multe detalii care au evidențiat că și jucătorul și-ar dori acest lucru. De altfel, el i-a informat înaintea acestui se zon pe oficialii lui PSG că vrea să plece, dar lucrurile se pot schimba radical în condițiile date.
În cele din urmă, dorința jucătorului va cântări cel mai mult, dar cert este că Real Madrid nu se mai află într-o postură atât de favorabilă pentru achiziționarea lui Mbappe.
https://i.eurosport.com/2020/12/22/2959880.jpg
Ligue 1
PSG, aproape de a transfera un om de bază de la Real Madrid! De ce depinde mutarea
23/01/2022 LA 12:33
Premier League
Chelsea - Tottenham | Își ia Conte revanșa pentru eliminarea din FA Cup?
23/01/2022 LA 11:14