Aritz Aduriz și-a agățat ghetele în cui primăvara trecută, după o carieră impresionantă petrecută în cea mai mare parte la echipa sa de suflet, Athletic Bilbao.
Fostul atacant a evoluat în ultimii 8 ani din carieră (2012-2020) la formația bască, contribuind la primul trofeu câștigat de club după o așteptare de 31 de ani: Supercupa Spaniei, din 2015.
De-a lungul timpului, Aduriz a jucat împotriva unor fundași răsunători din Spania. Printre aceștia se numără și Sergio Ramos, căpitanul Realului. Cei doi au avut parte de dueluri extrem de tari în timpul confruntărilor directe, iar Aduriz nu s-a ferit să recunoască public forța lui Ramos, la interviuri.
Liga
Ernesto Valverde: "E mai bine ca oamenii să nu știe adevărul despre Leo Messi"
19/08/2021 LA 14:39
În ultimul interviu, oferit recent pentru Radio Marca, Aduriz a făcut o dezvăluire complet neașteptată. În timpul unui meci dintre Real și Bilbao, de pe Santiago Bernabeu, din sezonul 2006/2007, Aduriz și-a pierdut cumpătul și a recurs la un gest lipsit de fairplay: l-a lovit cu cotul în plină figură pe Mahamadou Diarra.

Dezvăluirea uluitoare a lui Aduriz, după 14 ani: "Acea lovitură cu cotul era pentru Sergio Ramos!"

După 14 ani, fostul atacant al lui Athletic a recunoscut că lovitura respectivă îl avea drept destinatar, inițial, pe Sergio Ramos.
Întrebat cine este fundașul care l-a enervat cel mai mult în timpul carierei, Aduriz l-a numit pe căpitanul "blanco":
"Pentru mine, era un coșmar să joc împotriva lui Ramos, la vremea respectivă. I-am spus și lui asta, de multe ori. Era foarte distractiv să joc împotriva cuplului de fundași Ramos - Pepe. Mi-a plăcut mult, dar i-am spus lui Sergio de multe ori: era greu.
O să vă spun ceva ce n-am mai spus până acum: într-un meci de pe Bernabeu am fost eliminat pentru că l-am lovit cu cotul pe Diarra. A fost o lovitură teribilă, extrem de urâtă, și nu sunt mândru deloc de ea. Dar acel cot era pentru Sergio. Am aproximat greșit în timpul săriturii. Am multă dragoste și prietenie pentru Sergio, dar atunci erau meciuri intense.", a povestit Aduriz, pentru Radio Marca.
Liga
Laporta, atac fără precedent la Bartomeu: "A ruinat Barcelona!" Care este noul plafon salarial
16/08/2021 LA 11:19
Liga
"Nu sunt bani!" Leo Messi și-a anunțat colegii de la Barcelona că pleacă de la echipă pe WhatsApp
12/08/2021 LA 17:59