Simeone și-a dat seama încă de la 27 de ani că își dorea să devină antrenor: „Ajungeam acasă după antrenamentele de la Lazio, luam un dosar și mă prefăceam că are loc o sesiune de antrenamente. Mă jucam de-a antrenorul, precum copiii”.
„Ca antrenor, cea mai mare pasiune este pentru îmbunătățirea jucătorilor. Cred că cel mai important „campionat” câștigat de un manager este să vadă jucători precum Koke, Lucas Hernandez, Angel Correa – care au venit tocmai din diviziile inferioare – cum devin profesioniști la un standard ridicat”, a afirmat Simeone.
Simeone și-a încheiat cariera de jucător la Racing Club, în Argentina. Tot acolo a început și ca antrenor. „Să stai pe bancă pentru prima oară e cel mai dificil lucru pe care îl poate face un manager. Am pierdut primele trei meciuri, nu am înscris nici măcar un gol. Oamenii de la Racing erau deja neliniștiți. Erau multe probleme dar faptul că am trecut prin asta ne-a făcut mai puternici. Dacă este ceva ce mă caracterizează, este că sunt foarte încăpățânat. Dacă vreau ceva, nu o să renunț până nu îl obțin”.
Premier League
Aston Villa a mai pus ochii pe un star din Spania! Cine este fotbalistul pentru care insistă Gerrard
19/01/2022 LA 05:08
Cel poreclit „Cholo” știa din momentul în care a părăsit Madridul ca jucător că se va întoarce. S-a pregătit pentru asta însă nu a venit cu un discurs anume în minte: „Nu m-am gândit prea mult la ce voi spune la prima întâlnire cu jucătorii. Nu am fost niciodată genul care pregătește în detaliu ce spune – încerc să fiu spontan. Să vorbesc sincer”.

„Sezonul în care am luat titlul va rămâne în istoria fotbalului spaniol”

Simeone a vorbit și despre titlul luat de Atletico în 2014: „Sezonul acela va rămâne cu siguranță în istoria fotbalului spaniol. Dar în fotbal, este imposibil să te oprești și să te bucuri. Uneori ne întrebăm dacă este posibil, având în vedere toate fusurile orare, să lucrezi 24 de ore pe zi: cineva lucrează aici, altcineva acolo și nimeni nu doarme. Fotbalul este un domeniu dur”.
Fără să aibă resursele unor cluburi imense precum Real sau Barcelona, Simeone are nevoie întotdeauna de energie pentru a continua lupta: „Este obositor. Când mă rog și sunt singur cu gândurile mele, singurul lucru pe care îl cer este energie. Cer energie pentru a rămâne calm și pentru a comunica ceea ce simt. Acesta este cel mai dificil de menținut, pentru că de pe o zi pe alta poate să dispară”.
Simeone a vorbit și despre diferențele dintre viața de antrenor și cea de fotbalist: „Se pot vedea influențe din cariera mea de fotbalist în felul în care sunt ca manager. Fără îndoială că există urme de Italia și Spania într-un manager despre care mulți spun că joacă defensive. Dar jucatul și antrenatul sunt două vieți diferite. Când ești fotbalist, în afară de nevoile echipei, te gândești numai la tine. Ca manager, este opusul. Trebuie să vezi totul. Trebuie să încerci să faci totul bine, să minimalizezi calitățile rivalilor și să le îmbunătățești pe ale tale”.
Spanish Supercopa
Real Madrid – Athletic Bilbao, finala Supercupei Spaniei! Trupa lui Simeone, eliminată în semifinale
13/01/2022 LA 20:53
Serie A
Juve îi dă drumul lui Morata, dar vrea alt star de la Atletico Madrid
04/01/2022 LA 13:28