Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Diego Simeone: "Un antrenor pe care îl admir? Jurgen Klopp, fără îndoială!"

Vlad Dumitrescu

Actualizat 11/10/2019 la 15:16 GMT+3

Antrenorul lui Atletico Madrid, Diego Simeone, a dezvăluit că Jurgen Klopp este managerul pe care îl admiră cel mai mult. Argentinianul a fost impresionat de faptul că antrenorul lui Liverpool și-a păstrat același stil de joc pe parcursul anilor.

Jurgen Klopp Diego Simeone

Credit imagine: Getty Images

Într-un interviu acordat postului spaniol de radio Cadena Star, Simeone a vorbit despre pierderea lui Antoine Griezmann în fața Barcelonei, plecarea lui Lucas Hernandez dar și despre Jurgen Klopp.
”Un antrenor pe care îl admir? Jurgen Klopp, fără îndoială”, a afirmat Simeone.
”A trebuit să mai și piardă dar a și câștigat lucruri minunate, însă întotdeauna cu același stil. Îl văd că este apropiat de jucători”, a declarat argentinianul.
Klopp a readus trofeul UEFA Champions League pe Anfield iar înainte de această performanță germanul a ajuns cu Liverpool în alte două finale europene.
Precum Simeone în mai multe ocazii, Klopp a fost nevoit să reconstruiască echipa după pierderea unui jucător cheie. Philippe Coutinho a fost vândut la Barcelona în ianuarie 2018 însă Liverpool a devenit o echipă mai puternică după plecarea brazilianului prin aducerea unor jucători cheie precum portarul Alisson sau fundașul central Virgil van Dijk, candidat la Balonul de Aur în acest an.
De cealaltă parte, Atletico Madrid l-a vândut în această vară pe Antoine Griezmann la Barcelona însă Simeone, care se află la club de aproape opt ani, a declarat că cel mai mult i se simte lipsa lui Lucas Hernandez, care a ajuns la Bayern Munchen: ”Plecarea care ne-a afectat cel mai mult a fost cea a lui Lucas Hernandez”.
”Era un copil de-ai noștri, din academie, era unul dintre noi – la fel ca Saul, Koke, Thomas (Partey) … Lucas a ajuns la prima echipă în același timp cu ei”, a afirmat argentianul.
Atletico Madrid se află momentan pe locul trei în La Liga după opt etape, la trei puncte în spatele liderului Barcelona. Pentru a-l înlocui pe Griezmann, a fost adus de la Benfica noua senzație a fotbalului european, portughezul Joao Felix.
Joao Felix of Atletico Madrid during the La Liga Santander match between Real Valladolid v Atletico Madrid at the Estadio Nuevo José Zorrilla on October 6, 2019 in Valladolid Spain

Joao Felix vs Antoine Griezmann: cine a început mai bine?

Joao Felix a fost titular incontestabil în primele 10 partide ale sezonului, chiar dacă a fost înlocuit în opt dintre ele. De cealaltă parte, Griezmann nu a fost titular în primul său sezon până la meciul cu Athletic Bilbao chiar înainte de Crăciun, când a făcut un meci de excepție, se arată într-o analiză MARCA.
Portughezul a înscris trei goluri în prima parte a sezonului în timp ce Griezmann a reușit doar un gol în 10 meciuri – cinci ca rezervă, cinci ca titular. Ambii au ajuns la Madrid ca vedete și au fost văzuți ca fiind viitorul echipei.
Cei doi jucători sunt diferiți însă pare că Felix va fi modelat de Simeone, la fel ca Griezmann, pentru a se plia pe stilul echipei.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo