Emerson (22 de ani) a fost unul dintre cei mai importanți jucători de la Betis în această stagiune, acest lucru fiind demonstrat și de faptul că a reușit trei assisturi și un gol în ultimele cinci meciuri, însă viitorul său ar putea fi la Barcelona.
Brazilianul a impresionat la Betis în ultimii doi ani după ce a fost transferat în ianuarie 2019, el fiind pe teren pentru 67 de meciuri de atunci.
Barcelona și Betis au adus amândouă jucătorul platind fiecare cât șase milioane de euro celor de la Atletico Mineiro în 2019, astfel că cele două cluburi sunt co-proprietare privind drepturile lui Emerson.
Liga
Ernesto Valverde: "E mai bine ca oamenii să nu știe adevărul despre Leo Messi"
19/08/2021 LA 14:39

Care este situația lui Emerson

Contractul său de la Betis va expira în iunie 2021 iar Barcelona are opțiunea de a achita celor de la Betis încă șase milioane de euro pentru serviciile sale, plus încă trei milioane bonus. Astfel, pentru doar nouă milioane de euro, catalanii ar aduce unul dintre cei mai în formă fundași din La Liga pentru sezonul viitor.
Totuși, catalanii nu sunt convinși că Emerson ar putea fi titular pe Camp Nou iar Betis ar reține oricum 20% din drepturile financiare ale lui Emerson. Mai mult, există o clauză în contract care arată că dacă Barcelona îl va vinde pe Emerson în această vară, profitul va fi împărțit între cele două cluburi.
Astfel, chiar dacă Barca ar încerca să facă un profit considerabil cu Emerson în această vară, el va fi trebui vândut măcar cu 25 de milioane de euro, ceea ce ar fi foarte dificil în condițiile actuale.
Astfel, conducerea Barcelonei, care a început deja planurile pentru vara lui 2021, are de luat o decizie dificilă la finalul acestui sezon în ceea ce-l privește pe Emerson.
Liga
Laporta, atac fără precedent la Bartomeu: "A ruinat Barcelona!" Care este noul plafon salarial
16/08/2021 LA 11:19
Liga
"Nu sunt bani!" Leo Messi și-a anunțat colegii de la Barcelona că pleacă de la echipă pe WhatsApp
12/08/2021 LA 17:59