Lionel Messi a înscris în această seară golurile cu numărul 17 și 18 ale sezonului pentru a se distanța la vârful clasamentului golgheterilor în La Liga, argentinianul contribuind astfel decisiv în victoria cu 3-0 a Barcelonei împotriva celor de la Elche.
Ronaldo Koeman a făcut schimbări semnificative față de primul 11 care a reușit doar un egal cu Cadiz, unul dintre cei cinci jucători noi fiind Trincao. Portughezul a fost cel mai periculos jucător al Barcelonei în prima repriză, penetrând apărarea adversă în două ocazii, însă portarul Edgar Badia a fost la datorie.
Elche, implicată într-o adevărată bătălie pentru a scăpa de retrogradare, a reușit să păstreze scorul de 0-0 la pauză, însă oaspeții au avut propriile ocazii în prima parte, mai ales prin Lucas Boye.
Liga
Ernesto Valverde: "E mai bine ca oamenii să nu știe adevărul despre Leo Messi"
19/08/2021 LA 14:39

Messi a adus cele trei puncte pentru Barcelona

Însă Messi a preluat inițiativa în a doua parte, deschizând scorul pentru Barcelona după o acțiune individuală marcă înregistrată. Astfel, Messi a trecut de fostul său coleg, Luis Suarez, în clasamentul golgheterilor din La Liga iar argentinianul a dublat avantajul catalanilor la scurt timp pentru a asigura astfel cele trei puncte.
Evoluția excelentă a Barcelonei în repriza a doua a fost concretizată cu al treilea gol marcat de Jordi Alba. Astfel, Barcelona a trecut pe locul trei în La Liga, depășind Sevilla, la două puncte de Real Madrid și la cinci de liderul Atletico Madrid.
Liga
Laporta, atac fără precedent la Bartomeu: "A ruinat Barcelona!" Care este noul plafon salarial
16/08/2021 LA 11:19
Liga
"Nu sunt bani!" Leo Messi și-a anunțat colegii de la Barcelona că pleacă de la echipă pe WhatsApp
12/08/2021 LA 17:59