După o perioadă minunată la Liverpool, în care a devenit erou la Istanbul, odată cu cea mai mare răsturnare de scor din istoria fotbalului ("cormoranii" au revenit în finala Champions League de la 0-3 cu Milan, pentru a cuceri trofeul), Dudek a ajuns pe Bernabeu în 2007.
Nu a avut oportunități să joace, lucru normal având în vedere că în poarta grupării din capitala Spaniei se afla Iker Casillas, unul dintre cei mai mari portari din toate timpurile.
Chiar și așa, Dudek și-a asumat rolul de rezervă și a rămas patru ani pe Bernabeu. Prilej pentru a-l cunoaște bine pe Ronaldo, care, deși i-a lăsat o impresie fantastică din punct de vedere fotbalistic, nu l-a convins din punct de vedere uman.
Cupa Mondială FIFA
Ibrahimovic a dezvăluit care e favorita sa la Cupa Mondială din Qatar! Motivul invocat de suedez
ACUM 2 ORE
"Cristiano Ronaldo este arogant, dar este un jucător foarte bun. Este egocentric, similar cu Raul din acest punct de vedere, dar incredibil de ambițios și cu o mentalitate de câștigător. Ar prefera ca echipa să câștige cu 2-1 datorită golurilor lui decât formația să se impună cu 5-0, dar să înscrie alții", a spus Dudek în cartea sa, citat de sport.es.

Messi și Guardiola, atitudine provocatoare

Dudek a venit la Madrid într-o perioadă în care Barcelona domina de o manieră categorică fotbalul european. Real a câștigat în cei patru ani petrecuți de polonez pe Bernabeu un singur titlu, suferind două dintre cele mai mari înfrângeri din istoria clubului în fața marii rivale: 0-5 pe Camp Nou și 2-6 pe Bernabeu.
Nici măcar venirea lui Mourinho nu a echilibrat situația, mulți trăind cu impresia că portughezul și-a construit o tactică din a încerca să evolueze cât mai dur în fața grupării blaugrana, pentru a-i intimida pe Messi&Co. Nimic mai fals, susține fostul portar, care dezvăluie că rivalii erau extrem de provocatori, iar jucătorii Realului nu făceau altceva decât să răspundă.
"El a fost fals și provocator (n.r. Messi). De altfel, asta a fost Barcelona în perioada lui Guardiola. Au crezut că sunt mai deștepți și că pot provoca fără să se întâmple nimic. Uneori au dus această tactică la perfecțiune. Acest lucru ne-a rănit foarte mult, pe noi ca echipă, dar și pe Mourinho. Messi i-a provocat mereu pe Pepe și Ramos, nimeni nu și-ar putea imagina că un tip atât de liniștit cum pare Lionel poate să aibă o asemenea atitudine", a mai spus Dudek.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Cupa Mondială FIFA
Van Gaal nu se teme atât de mult de Messi. Declarația antrenorului batav și replica lui Scaloni
ACUM 5 ORE
Cupa Mondială FIFA
Nemulțumiri în lotul Portugaliei înainte de sfertul cu Maroc! Cum i-a enervat Ronaldo pe colegii săi
ACUM 6 ORE