Fotbal
Liga

După 23 de ani, Luis Enrique a dezvăluit motivul pentru care a "trădat" Real Madrid pentru Barcelona

Distribuie cu
Copiere
Distribuie acest articol

Luis Enrique a evoluat între 1991 și 1996 la Real Madrid

Credit imagine: Imago

DeCristian Mihala
21/05/2020 la 10:14

Luis Enrique (50 de ani), actualul selecționer al Spaniei, a vorbit despre decizia controversată luată la mijlocul anilor '90, când a decis să plece de la Real Madrid cu destinația Barcelona.

După 5 ani petrecuți pe Bernabeu, Luis Enrique, unul dintre mari mijlocași spanioli de acum două decenii, a devenit subiectul unei mari controverse. S-a înscris pe lista jucătorilor care fac tranziția directă între cele două mari rivale din Spania.

Catalogată la vremea respectivă drept "trădare", decizia lui ar trebui văzută mult mai relaxat de către fani. Luis Enrique a explicat că nu a fost tratat deloc cum s-ar fi așteptat la Madrid, astfel că a luat o hotărâre pe care orice fotbalist profesionist ar fi luat-o.

Liga

Un club vrea să ia 7 jucători de la Barcelona! Ansu Fati, pe lista celor care pot pleca

IERI LA 12:19

"Nu ar trebui să se genereze ură când un jucător merge la un alt club, fotbaliștii schimbă mult echipele. Explicația pentru care am plecat la Barcelona e simplă: nu am ajuns la un acord cu Real și am luat decizia de a merge unde am simțit că sunt important. M-a măgulit foarte mult ulterior declarația lui Capello, care a spus că nu înțelege cum un jucător ca mine a fost lăsat să plece liber de contract. Știu că gestul meu a atras atunci multe controverse, dar la Madrid am fost mereu primit cu afecțiune. Ce se întâmplă pe stadion, cu publicul, e altceva însă. Dar oamenii trebuie să înțeleagă: am mers să negociez prelungirea contractului cu Real, discuțiile nu au dat roade și a rămas că vor veni cu o altă variantă. Dar nu mai m-au sunat. Probabil performanțele mele nu au fost suficiente pentru a-i convinge", a spus Luis Enrique, citat de As.

Luis Enrique, despre fotbalul fără spectatori

La Liga așteaptă să primească undă verde pentru a duce la bun sfârșit finalul sezonului, unul de foc, în care Barcelona și Real duc o luptă pe muchie de cuțit pentru titlul de campioană.

Luis Enrique admite că fotbalul ar trebui reluat, deși este de părere că acesta și-a pierdut mult din farmec fără spectatori în tribună.

"Jocul fără spectatori este mai trist decât să dansezi cu propria soră. Am văzut meciurile din Bundesliga și mi-a părut atât de rău că nu pot fi oameni în tribune. Dar fotbalul e o afacere care generează mulți bani și, deși spectacolul nu e deloc ca atunci când sunt fani pe stadion, te ajută să treci mai ușor prin această perioadă", a mai spus tehnicianul spaniol, nu înainte de a recunoaște că, dacă ar fi fost încă fotbalist, nu s-ar fi temut de repercusiuni: "Ca jucător, mi-ar fi plăcut să încep cât mai curând posibil. Nu aș fi avut nicio teamă".

Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.

Liga

Leo Messi este la un pas să ajungă la 1.000 de goluri create în carieră

IERI LA 08:16
Transfers

Liverpool, tot mai aproape de transferul visat! Klopp a negociat cu jucătorul pe Zoom

IERI LA 06:21
Subiecte asemănătoare
FotbalLigaReal MadridFC Barcelona
Distribuie cu
Copiere
Distribuie acest articol

Ultimele știri

Fotbal

Prima reacție a lui Gerrard după transferul definitiv al lui Ianis Hagi

PESTE O ORĂ

Ultimele videoclipuri

Fotbal

#DORdeSPORT cu Florin Motroc

00:30:56

Cele mai populare

Tenis

#YouSayWePlay Roland Garros 2009, înfrângerea istorică a lui Rafael Nadal la Paris

22/05/2020 LA 17:37
Vezi mai multe