Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

El Clasico pe piața transferurilor: Barcelona îi ia fața Realului pentru aducerea lui Camavinga

Cristian Mihală

Publicat 12/10/2019 la 13:05 GMT+3

Barcelona și Real Madrid îl monitorizează îndeaproape pe Eduardo Camavinga, mijlocașul de 16 ani al lui Rennes, care e considerat de mulți specialiști unul dintre cei mai talentați tineri jucători din lume. În acest moment, catalanii par a fi în pole-position pentru demararea tratativelor cu francezii.

Eduardo Camavinga domine Thiago Silva lors de Rennes-PSG

Credit imagine: Getty Images

După Ousmane Dembele, Rennes a descoperit un alt "giuvaier", iar cluburile mari din Europa deja se interesează de posibilitatea de a-l transfera.
Presa din Spania a scris deja despre interesul lui Real Madrid, însă mult mai aproape de a demara negocierile cu formația franceză este marea rivală, Barcelona. Potrivit Mundo Deportivo, Eric Abidal, oficialul catalanilor, tratează subiectul cu mare atenție. Fostul mare fundaș l-a urmărit deja în mai multe rânduri pe viu pe Camavinga și a informat boardul de pe Camp Nou că acesta e un jucător care nu trebuie ratat.
După Ansu Fati, care a impresionat deja în tricoul Barcelonei în acest debut de sezon, formația blaugrana ar avea astfel în curte un alt tânăr de mare viitor, care să asigure continuitatea performanțelor odată ce Messi se va retrage.

Cine este Eduardo Camavinga

În vârstă de 16 ani, mijlocașul a fost desemnat ce mai bun jucător din Ligue 1 în luna august, o performanță impresionantă judecând după vârsta lui.
Născut în Angola, Camavinga are pașaport congolez, dar a ajuns în Franța la o vârstă fragedă. De altfel, Federația din Hexagon face deja toate demersurile astfel încât mijlocașul să evolueze pentru "cocoși", la națională.
Un produs al lui Rennes, el a semnat în decembrie anul trecut primul contract de profesionist, devenind cel mai tânăr jucător din istoria clubului care se bucură de un asemenea favor.
Marea lui șansă s-a numit antrenorul Julien Stephan, care a condus echipa "B" a lui Rennes, înainte de a prelua formația din Ligue 1. Ca atare, tehnicianul l-a monitorizat atent pe Camavinga și nu a pierdut timpul în a-l debuta la echipa mare. În aprilie, fotbalistul a apărut în primul meci oficial pentru Rennes, iar de atunci a adunat 16 prezențe pentru roș-negri.
Jucător de picior stâng, Camavinga este genul de mijlocaș box-to-box, deși a reunoscut că cel mai mult îi place să evolueze la închidere. Deși are doar 16 ani, are un fizic impresionant: măsoară deja 184 cm înălțime. E cotat de siteul de specialitate transfermarkt.de la 20 de milioane de euro, o sumă uriașă pentru un jucător atât de tânăr.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo