Emili Rousaud s-a retras din cursa electorală de pe Camp Nou și nu va deveni un candidat oficial pentru președinția Barcelonei. Afaceristul iberic, care ocupă postul de director general al companiei Factor Energia, a adunat mult prea puține semnături valide înaintea termenului final.

Potrivit sport.es, Rosaud a obținut numai 1.952 de semnături valide, după ce luni anunța că a strâns un total de 2.510. Dintre acestea, se pare că 50 nu au fost acceptate, în timp ce alte 500 așteptau validarea. Pentru a intra în cursa oficială pentru alegerile prezidențiale, Rousaud ar fi trebuit să adune cel puțin 2.257 de semnături. În cele din urmă, afaceristul iberic n-a mai așteptat să primeasă rezultatele celor 500 de semnături aflate în proces de verificare și a decis să renunțe.

Liga
O nouă dilemă la Barcelona! Catalanii ar putea obligați să vândă un jucător important în vară
ACUM 15 ORE

Emili Rousaud și-a anunțat retragerea din cursa electorală pentru președinția Barcelonei

Emili Rousaud a oferit prima reacție după ce vestea a ajuns în presa spaniolă, explicând că decizia lui nu a avut legătură cu numărul de semnături adunate până acum.

Afaceristul a dezvăluit că problema este legată de refuzul membrilor din echipa sa de a forma o coaliție cu Toni Freixa, un alt candidat la președinția Barcelonei.

"În această după-amiază, la ora 18:00, aveam programată o ședință în care voiam să-mi exprim susținerea pentru coaliția cu Toni Freixa. Nu este adevărat că mi-am anunțat retragerea din cauză că nu am reușit să adun semnăturile necesare.

Am vorbit cu Minguella și am crezut că voi primi acceptul din partea colegilor mei pentru coaliția respectivă. Dar board-ul de directori nu a fost de acord, așa că am decis să-mi retrag candidatura. I-am spus apoi lui Freixa că nu ne vom uni forțele", a spus Emili Rousaud, citat de sport.es.

https://i.eurosport.com/2020/08/16/2865322.jpg

Luptă în 3 pentru postul de președinte al Barcelonei

Prin urmare, cei 3 candidați care vor intra în lupta pentru cursa finală sunt Joan Laporta, Victor Font și Toni Freixa.

Postul de președinte al Barcelonei a rămas vacant după ce Josep Maria Bartomeu și-a anunțat demisia pe 27 octombrie 2020. De atunci, postul de președinte interimar a fost ocupat de Carlos Tusquets, care nu va participa însă la un post permanent în conducerea clubului catalan.

Alegerile prezidențiale pentru șefia Barcelonei se vor desfășura pe 24 ianuarie.

Liga
Transferuri de top pentru Barcelona! Koeman vrea să dea lovitura cu un jucător dorit de Real Madrid
ACUM 15 ORE
Liga
"Ți-e dor de Luis Suarez?". Întrebarea l-a deranjat pe Ronald Koeman. Cum a răspuns olandezul
ACUM 17 ORE