Eric Garcia a ajuns la final de contract cu Manchester City și va juca din sezonul viitor la Barcelona, club la al cărei Academii s-a format și de la care a plecat pentru o sumă infimă (2 milioane de €) la gruparea de pe Etihad, în 2018.
Deși a demonstrat că are o valoare deosebită, lui Garcia i-a fost greu să se impună în centrul defensivei de la campioana Angliei și a decis să nu-și mai prelungească contractul. Barcelona l-a dorit încă din vara trecută, iar în iarnă au existat din nou discuții pentru efectuarea mutării, dar catalanii nu au vrut să plătească nimic în schimbul fundașului, astfel că acesta a rămas la echipa lui Guardiola până la finalul contractului, iar acum a ajuns liber pe Camp Nou.
Liga
Octombrie de foc pentru FC Barcelona. 9 dueluri tari pentru catalani chiar înaintea CM din Qatar
ACUM 3 ORE

Eric Garcia are o clauză de reziliere uriașă

Deși era foarte clar că Garcia va ajunge la Barcelona încă de acum câteva luni, anunțul oficial a venit abia în această dimineață, la doar o zi după prezentarea lui Kun Aguero, un alt jucător de la Manchester City care ajunge la Barcelona din postura de jucător liber. Conform site-ului oficial al catalanilor, Garcia va semna un contract pe 5 ani și va avea o clauză de reziliere cu adevărat impresionantă: 400 de milioane de €.
"FC Barcelona și Eric Garcia au ajuns la un acord pentru un acord începând cu data de 1 iulie, odată ce contractul cu Manchester City va fi încheiat. Jucătorul va semna un contract până la sfârșitul sezonului 2025/26 și va avea o clauză de reziliere de 400 de milioane de euro.", notează site-ul oficial al Barcelonei.
Odată perfectată înțelegerea cu Barcelona, Eric Garcia se poate concentra acum pe Campionatul European, care va debuta pe 11 iunie. Pâmă acum, fundașul de 20 de ani a adunat 7 selecții la prima reprezentativă a Spaniei.
Liga
Lionel Messi revine la Barcelona doar dacă un fotbalist legendar al clubului e dat afară
ACUM 6 ORE
Liga
Înlocuitorul ideal al lui Busquets are deja contract cu Barcelona! Varianta propusă catalanilor
IERI LA 10:00