Ernesto Valverde a fost demis de la Barcelona după eșecul din semifinala Supercupei Spaniei contra celor de la Atletico, locul său fiind luat de Quique Setien. Valverde a câștigat 2 titluri în primii 2 ani pe banca Barcelonei, reușind să câștige și Copa del Rey și Supercupa Spaniei în primul sezon.
Valverde se bucură de o pauză de la fotbal în timp ce își face calculele pentru următorul pas în carieră. Iar acest pas poate fi unul în afara Europei pentru antrenorul de 56 de ani. El a făcut referire și la Andres Iniesta, cel care a ales să meargă în Japonia pentru finalul carierei.
Oamenii mă întreabă uneori: ce zici de varianta Premier League? Iar eu răspund: Aș prefera să merg în Australia! O carieră în fotbal nu durează la nesfârșit și uneori te gândești să profiți de oportunitatea de a trăi în locuri ciudate.
Fotbal
Barcelona a descoperit un nou giuvaier! Lamine Yamal depășit recordul de precocitate deținut de Fati
11/09/2022 LA 06:50
L-am felicitat pe Andres când mi-a zis că merge în Japonia. Mi-am spus: Wow, va putea să vadă o cultură diferită, oameni diferiți. Și eu sunt foarte interesat de Japonia. Sunt atâtea locuri unde mi-ar plăcea să merg. Vom vedea ce voi face până la urmă. Nu sunt șomer de foarte mult timp așa că n-am decis nimic, nu am o idee clară în acest moment. Este posibil să merg undeva în străinătate. Adevărul e că îmi plac lucrurile ciudate așa că nu putem exclude această variantă (exotică)

Valverde, despre eșecul de pe Anfield

Ernesto Valverde a mai dezvăluit că s-a detașat total de fotbal după plecarea de la Barcelona. Cu toate astea, modul în care Barcelona a fost eliminată din UEFA Champions League în precedentele 2 sezoane sunt momente care i-au rămas în minte.
Pe Olimpico, Barcelona a pierdut cu 3-0 după ce câștigase cu 4-1 pe propriul teren. În sezonul precedent, Barca a triumfat cu 3-0 pe propriul teren, pentru ca pe Anfield să sufere un eșec dur, 4-0.
Nu prea m-am mai uitat la fotbal în ultimele săptămâni. Singurul meci la care m-am uitat în totalitate a fost Atheltic Bilbao - Barcelona, din Cupa Spaniei. Am încercat să mă distanțez puțin de fotbal
La Roma am încheiat foarte prost meciul, în timp ce la Liverpool am primit foarte repede primul gol, lucru pe care am vrut să-l evităm. Un singur gol marcat de noi în ambele cazuri ne-ar fi adus calificarea, dar nu am reușit acest lucru. Toate competițiile pot depinde de un singur meci, indiferent cât de bine ai jucat tot sezonul
Liga
Messi, chemat înapoi la Barcelona de un fost coleg din perioada de glorie: "E timpul să se întoarcă"
11/04/2022 LA 11:07
Ligue 1
A refuzat o ofertă din MLS, dar ar putea semna pentru un salariu uriaș! Unde este dorit Sergio Ramos
04/03/2022 LA 04:45