Fără victorie în fața Barcelonei în campionat, pe teren propriu, din 2007, Espanyol avea și marele handicap de a fi victima preferată a lui Lionel Messi, cel mai bun jucător al planetei. Dar de această dată nu argentinianul a fost numărul unu în formația blaugrana, ci colegul său din atac, Luis Suarez.
Gazdele au început mai bine partida de pe RCDE Stadium și au deschis scorul prin David Lopez. Totuși, Espanyol a câștigat în acest sezon un singur meci din cele 5 în care a condus cu 1-0, astfel că premisele nu erau extrem de favorabile, mai ales că rivala din oraș a reușit să își creeze numeroase ocazii.
Chiar și așa, la cabine s-a intrat cu Espanyol în avantaj. Valverde a mutat la pauză, când l-a introdus pe Vidal în locul lui Rakitic, iar mutarea a fost extrem de inspirată.
Liga
Ansu Fati trăiește un coșmar fără sfârșit! Decarul Barcelonei s-a "rupt" din nou! Cât va absenta
ACUM 10 ORE

Luis Suarez a ieșit la rampă pentru Barcrelona

Mai întâi, Luis Suarez a restabilit egalitatea, în minutul 50, pentru ca 10 minute mai târziu uruguayanul să îl servească ideal pe Vidal, care nu a ratat. Vidal a înscris al treilea gol al sezonului pentru Barcelona din postura de rezervă, transformându-se într-o veritabilă armă secretă pentru trupa lui Valverde.
Pe final, Barcelona a avut emoții, după ce Frenkie de Jong a fost eliminat pentru cumul de galbene (minutul 75). Iar inspirația lui Valverde nu a funcționat până la capăt. El a preferat să îl schimbe pe Griezmann, când mult mai indicat ar fi fost, poate, să renunțe la Suarez. În ciuda faptului că a contribuit la ambele goluri ale echipei sale, uruguayanul a pierdut mult din turație pe final, fiind extrem de obosit. Ca atare, Barcelona a avut un dezavantaj enorm, în condițiile eliminării lui De Jong. Golul lui Wu Lei, din minutul 88, a fost puțin nedrept judecând după cum s-a desfășurat mare parte din partidă, însă vine să sublinieze o dată în plus fragilitatea liniei defensive a Barcelonei.
Real Madrid este cea care profită de pasul greșit al marii rivale, cei doi granzi ai Spaniei fiind din nou la egalitate în fruntea clasamentului, după ce trupa lui Zidane s-a impus sâmbătă, scor 3-0, pe terenul lui Getafe.
Suarez a ajuns la 139 de goluri pentru Barcelona în La Liga, fiind întrecut la acest capitol de doar doi jucători: Messi și Cesar Rodriguez Alvarez.
Luis Suarez a marcat primul gol al actualei decade pentru Barcelona. Mai jos e lista cu precedenții jucători care au înscris pentru prima oară într-o decadă pentru catalani.
Luis Suarez a fost implicat într-un fel sau altul (gol sau assist) în fiecare din ultimele 10 goluri ale Barcelonei în La Liga. Cu pasa decisivă din această seară, uruguayanul a ajuns la 9 assisturi în acest sezon, fiind pe primul loc din acest punct de vedere, la egalitate cu Messi.
Wu Lei a devenit primul chinez din istorie care să înscrie în poarta Barcelonei, indiferent de competiție.
Liga
VIDEO | Golul începutului de an a fost reușit de brazilianul de 15 ani dorit insistent de Barcelona
ACUM 10 ORE
Copa del Rey
Barcelona, out din Cupa Regelui! Catalanii au pierdut la Bilbao, după prelungiri
ACUM 19 ORE