Pe 18 decembrie 2018, Jose Mourinho a părăsit-o pe Manchester United după o înfrângere în fața marii rivale, Liverpool, cu 3-1. Unul dintre cei mai de succes antrenori din ultimii 15 ani în fotbal, Mourinho rămâne în continuare fără job la aproape un an distanță. Nu au lipsit ofertele pentru portughezul de 56 de ani însă, dintr-un motiv sau altul, Mourinho rămâne departe de bancă.
O variantă care mereu a părut imposibilă a fost FC Barcelona, fiind văzut un etern rival al acestora. În 27 de partide cu Barcelona, echipele antrenate de Mourinho au ob?inut 8 victorii și 9 egaluri. Doar contra celor de la Liverpool a fost mai des adversar Mourinho (28 de partide). Mourinho a antrenat-o pe Real Madrid în perioada 2010-2013 și a câștigat în dauna catalanilor un titlu, o cupă și o supercupă.

Eto'o îl vrea la Barcelona

Fotbal
Gala The Best FIFA Football Awards, LIVE VIDEO de la ora 20:00! Un nou duel Messi - Lewandowski
ACUM 4 ORE
Mourinho putea deveni antrenorul Barcelonei în 2008, fiind unul dintre principalii candidați pentru post după plecarea lui Frank Rijkard. "Alesul" a fost însă Pep Guardiola iar Mourinho nu a uitat. A ajuns la Inter și a reușit ulterior să o elimine pe Barcelona din UEFA Champions League ?i a decis să sărbatorească în fa?a fanilor Barcei. Ulterior, Mourinho a preluat-o pe Real și rivalitatea s-a intensificat, Mourinho devenind un inamic pentru Barca atât pentru rezultatele ob?inute, cât mai ales pentru declara?iile războinice.
Cu toate astea, Samuel Eto'o visează la momentul în care Mourinho va ajunge pe banca Barcelonei. Eto'o a făcut parte din echipa Barcelonei care obținea tripla campionat, cupă, UEFA Champions League în 2008, pentru ca apoi să plece sub comanda lui Mourinho la Inter Milano.
"Ar fi frumos dacă Mourinho s-ar întoarce. Mi-ar plăcea să-l întreb daca vrea să vină la Mallorca, asta ar fi bine, e cel mai frumos oraș din Spania. Dar mi-ar plăcea să-l văd la Barca.
Aproape că m-am săturat să tot spun că acest tip (Jose Mourinho) este unul dintre cei mai buni oameni din fotbal. Când mi-am încheiat cariera unul dintre primii oameni care mi-au trimis mesaj a fost acest om. Toți jucătorii luptau pentru el, ar fi omorât pentru el".

Crescut de la Barcelona

Pentru Mourinho, preluarea Barcelonei ar reprezenta o revenire la clubul unde a învățat tainele meseriei de antrenor.
În 1996, Jose Mourinho mergea pe urmele lui Sir Bobby Robson la FC Barcelona. Lucrase alături de acesta la Sporting și FC Porto în primul rând pe post de translator. Influența lui Mourinho a crescut treptat: a început să fie responsabil cu planificarea ședințelor de antrenament, cu analizarea adversarilor și le-a oferit sprijin jucătorilor din punct de vedere tactic.
Mourinho se ocupa de planul defensiv de joc, în timp ce Sir Bobby Robson era responsabil cu ofensiva. În primul sezon, acest duo i-a adus Barcelonei Cupa Cupelor, Cupa și Supercupa Spaniei.
La un an distanță, Robson a plecat de la Barcelona, însă Mourinho a rămas ca asistent al lui Louis van Gaal. Au venit 2 titluri de campioană pentru Barca în primii 2 ani iar Van Gaal l-a lăsat pe Mourinho să fie antrenorul echipei în competiții cu miză mai mică precum Cupa Catalunyei. În 2000 a venit prima oportunitate ca 'principal' pentru Mourinho, la Benfica, și a părăsit-o pe Barcelona.
Premier League
Guardiola încearcă cel mai scump transfer din istoria Premier League: 150 de milioane de euro
15/01/2022 LA 10:58
Premier League
Manchester City – Chelsea | Poate Tuchel să îi încurce, din nou, pe „cetățeni”?
15/01/2022 LA 04:50