Vicente Moreno, tehnicianul lui Mallorca, are încredere enormă în Luka Romero, debutându-l aseară, contra Realului, pe final de meci. Partida s-a terminat cu o victorie "scurtă", 2-0 pentru "galactici", însă presa de pretutindeni vorbeşte despre noul copil minune al fotbalului mondial.
Luka Romero este deocamdată scund pentru un fotbalist profesionist (are 165 cm), dar cu siguranţă că se va mai dezvolta, judecând după vârsta sa. Cu centrul de greutate extrem de jos, Luka Romero posedă o tehnică fantastică. Mai mult, e un adevărat finalizator, având un simţ al porţii deosebit. În primul său sezon la puştii de la Mallorca a marcat 230 de goluri, deşi a evoluat ca mijlocaş.
La scurt timp după debutul contra Realului, pe twitter a apărut o fază reuşită de Romero la un meci pentru echipa de puşti a Mallorcăi, înainte de a fi chemat la formaţia mare. Dezinvoltura avută în driblinguri şi tehnica în regim de viteză impresionează, iar Romero pare să aibă, dacă rămâne serios, un viitor frumos în faţă.
Liga Campionilor UEFA
Cine câștigă finala UCL și de ce? Oameni importanți din fotbalul românesc au păreri diferite
ACUM 4 ORE

Calităţile lui Luka Romero, cel mai tânăr debutant din istoria La Liga

De curând, Dani Pendin, unul dintre antrenorii secunzi de la Mallorca, a vorbit despre calităţile lui Luka Romero.
"E un stângaci foarte rapid, extrem de competitiv, gata să se lupte pentru orice balon. E prototipul de număr 10 argentinian. Are o condiţie fizică fantastică, e puternic, îmi aduce aminte foarte mult de David Silva", afirma de curând Dani Pendin, secundul lui Mallorca.
Statura şi calităţile, dar şi faptul că a ales să evolueze pentru Argentina la nivel de juniori i-au adus porecla de "Messi mexican", după locul naşterii. Primul său antrenor, Alejandro Sagesse, atrage atenţia că o astfel de comparaţie e periculoasă: Romero are indiscutabil calităţi fantastice, însă e doar un copil, iar presiunea e greu de gestionat, deşi pentru vârsta sa e extrem de matur şi cerebral.
"Are un viitor mare în faţă, dar trebuie să fie atent şi să rămână cu picioarele pe pământ. Lumea trebuie să aibă răbdare cu el, vorbim de un copil de 15 ani. Joacă bine? Da, joacă fantastic, dar în buletin scrie Luka Romero, nu Lionel Messi. Ştie să gestioneze presiunea, dar trebuie să îşi scris singur povestea în fotbal", a spus Alejandro Sagesse pentru AFA.

Cei mai tineri debutanţi din istoria campionatului Spaniei

https://i.eurosport.com/2020/06/23/2837590.jpg
Liga Campionilor UEFA
Reveniri importante la Liverpool înainte de finala Champions League! Anunțul lui Jurgen Klopp
ACUM 7 ORE
Liga Campionilor UEFA
Klopp îi cere lui Salah să fie concentrat la Paris! Ce a spus despre "răzbunarea" egipteanului
ACUM 10 ORE