Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

FC Barcelona are viitorul asigurat! Cine e Nico Gonzalez, fotbalistul considerat urmașul lui Busquets

Nicu Savin

Publicat 11/06/2021 la 11:36 GMT+3

FC Barcelona este unul dintre cluburile care produce fotbaliști pe bandă rulantă în propria academie, iar presa din Spania a descoperit ultimul nume care este considerat a fi un jucător de bază al catalanilor pe viitor.

Nico Gonzalez (19 ani), considerat urmașul lui Busquets la Barcelona

Credit imagine: Eurosport

Nico Gonzalez este fiul lui Bruno Gonzalez, fost jucător la Deportivo La Coruna. Acesta a terminat de curând perioada junioratului, iar acum a făcut pasul la echipa mare a catalanilor, urmând să facă parte din formația lui Koeman în perioada de pregătire a noului sezon.
Nico a ajuns la Academia Barcelonei de la o vârstă fragedă, iar de atunci cariera sa a fost într-un continuu progres. Ajuns la 19 ani, mijocașul central a semnat un contract cu clubul blaugrana până în 2024 și este considerat de mulți specialiști drept urmașul lui Busquest.
"Va fi mai bun decât Sergio Busquets. Este mai complet, este bun în duelurile aerine, este dreptaci, dar folosește foarte bine ambele picioare, este înalt și puternic. Este un număr 8 cu reale calități.", spune Xavi Vilajoana, managerul responsabil cu fotbalul juvenil de la Barcelona din ultimii ani, citat de Marca.
Primul antrenor al lui Gonzalez din cadrul La Masia își amintește de primele sale antrenamente, menționând că acesta s-a impus foarte repede, neavând practic nevoie de o perioadă de adaptare: "A avut o adaptare bună pentru un băiat de 12-13 ani, care tocmai plecase de acasă într-un loc nou. De când era mic, a fost foarte precis în evoluții, a jucat mereu din una sau două atingeri. Luarea deciziilor sale era mereu foarte bună. În momentele dificile, și-a asumat responsabilitatea. Avea multă dorință și o mare capacitate de a învăța. A jucat mereu la o categorie de vârstă superioară. Înțelegea perfect în ce zonă a terenului trebuia să se poziționeze, când trebuia să joace din una sau două atingeri, când putea risca și când nu."

Nico Gonzalez a refuzat Realul pentru a juca la Barcelona

Unul dintre aspectele la care Nico a impresionat pe toată lumea a fost dezvoltarea sa fizică. Însuși tatăl său a declarat că nu i-a venit să creadă cum acesta s-a dezvoltat din punct de vedere fizic într-un timp foarte scurt.
"Era mic, dar puternic. Cu toate astea, ceea ce s-a întâmplat cu Nico a fost surprinzător. M-am uitat la cvadricepsul lui și m-a speriat. Între 15 și 17 a crescut brutal în înălțime. Am luat măsurători și în doi ani, el a crescut cu 25 cm. Trăiam atunci în Manchester și nu l-am văzut prea des. Când am făcut-o, abia îl cunoșteam. Era foarte înalt, nu e ușor să asimilezi acel corp într-un timp atât de scurt.", a povestit Bruno Gonzalez, tatăl lui Nico.
De asemenea, tatăl lui Nico a mărturisit că fiul său și-a dorit foarte mult să joace la Barcelona, deși a avut oferte mult mai avantajoase din punct de vedere financiar: "Am respins o ofertă de la Real Madrid și o alta din Anglia, de 10 ori mai mare decât cea a Barcelonei".
Dacă așteptările în privința lui Nico Gonzalez se vor confirma, în scurt timp vom vorbi despre un nou produs al Academiei catalanilor care ajunge să fie un om de bază la prima echipă. Mai ales în aceste vremuri, când bugetul clubului este serios afectat din cauza pandemiei și transferurile de jucători de valoare sunt greu de realizat, astfel de fotbaliști proveniți din propria pepinieră pot ajuta Barcelona să redevină o forță pe plan continental.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo