FC Barcelona a suferit eliminări rușinoase din Champions League în ultimii 4 ani, iar Joan Laporta este decis să îmbunătățească lotul echipei pentru ca formația de pe Camp Nou să poată aspira din nou la trofeul suprem din fotbalul european.
Pentru asta, catalanii au nevoie de sânge proaspăt în ofensivă, dar se pare că Ronald Koeman vrea întăriri și la nivelul liniei de apărare. Eric Garcia era dat ca sigur la Barcelona, dar oficialii catalani i-au propus acestuia o renegociere a înțelegerii inițiale, astfel că mutarea nu mai este atât de probabilă.
Chiar dacă ar ajunge în cele din urmă pe Camp Nou, Eric Garcia este jucător de picior drept, iar Koeman vrea neapărat un fundaș central stângaci. Umtiti va pleca aproape sigur în vară, astfel că în lotul catalanilor ar rămâne ca fundași centrali doar Gerard Pique, Clement Lenglet, Oscar Mingueza și Ronald Araujo. Dintre aceștia, doar Lenglet este stângaci, iar acel post se vrea neapărat completat cu un alt jucător.
Fotbal
Barcelona nu renunță ușor la Lewandowski! O nouă contestație depusă privind suspendarea polonezului
06/12/2022 LA 09:29
https://i.eurosport.com/2021/03/03/3005221.jpg

FC Barcelona are 3 opțiuni de fundaș central de picior stâng.

Potrivit Mundo Deportivo, Barcelona are deocamdată 3 variante pentru acest post considerat deficitar. Prima dintre ele este Alessio Romagnoli, căpitanul de 26 de ani al Milanului, care pe lângă faptul că și-a demonstrat valoarea, ar fi relativ ieftin. Acesta mai are contract cu "rossonerii" doar până în 2022 și până acum nu s-a ajuns la un acord de prelungire. Impresarul său este celebrul Mino Raiola, care este recunoscut pentru duritatea cu care negociază pentru jucătorii săi, astfel că șansele ca Romgnoli să continue la Milan sunt destul de mici.
Celelalte două opțiuni vin din Olanda, un fotbal pe care Ronald Koeman îl cunoaște foarte bine, deși ambii jucători în cauză sunt argentinieni. Primul este Lisandro Martínez (23 de ani), care joacă la Ajax, echipă cu care Barca are o relație foarte bună după semnăturile lui De Jong sau Dest. Pe de altă parte, Marcos Senesi (Feyenoord) este de aceeași vârstă cu compatriotul său și este considerat mai potrivit. Acesta poate juca și pe banda stângă și s-a dovedit util și pe faza ofensivă (are trei goluri și trei pase decisive în acest sezon).
Dacă nu vor apărea mari surprize, dintre acești 3 fotbaliști Barcelona va alege unul care să-i ofere lui Koeman o mai mare siguranță pentru centrul apărării. Majoritatea echipelor importante încep un sezon cu 4 fundași centrali, dar ce a pățit Liverpool în această stagiune le va da de gândit multor antrenori, iar Koeman cu siguranță nu vrea să riște în acest sens.
La Liga
Lionel Messi, așteptat înapoi la Barcelona de Cruyff! "Trebuie să fie din nou împreună"
30/11/2022 LA 19:02
Cupa Mondială FIFA
Barcelona îl urmărește de peste un an pe fotbalistul care se crede "mai bun decât Neymar"
30/11/2022 LA 11:43