Cel mai așteptat meci din La Liga era programat pentru 26 octombrie, dar protestele militanților pro-independență din Catalonia i-au făcut pe reprezentanții Federației Spaniole de Fotbal să reprogrameze evenimentul. Securitatea nu putea fi asigurată, astfel că, până la urmă, FC Barcelona și Real Madrid au căzut de acord ca El Clasico să se amâne pentru luna decembrie.
Conducerile celor două mari cluburi iberice au propus ca partida să se joace pe 18 decembrie, însă Federația a respins inițial această variantă, asta pentru că atunci este programată o etapă din Cupa Spaniei. Federația Spaniolă de Fotbal (RFEF) a propus data de 7 decembrie, o zi de sâmbătă, însă atunci era deja programată o etapă din LaLiga, ceea ce ar însemna alte amânări de meciuri, pe care Barcelona și Real ar trebui să le joace cu Mallorca, respectiv Espanol. În cele din urmă s-a agreat data propusă de cele două grupări, Federația spaniolă anunțând astăzi că derbyul va avea loc pe 18 decembrie.

Locul de disputare al meciului Barcelona - Real Madrid: Camp Nou

Liga
Ansu Fati trăiește un coșmar fără sfârșit! Decarul Barcelonei s-a "rupt" din nou! Cât va absenta
ACUM 3 MINUTE
RFEF a propus inițial ca meciul să nu fie amânat și să se dispute la Madrid și nu la Barcelona, pe Camp Nou. Cele două cluburi au respins din start această variantă.
Odată stabilită data de 18 decembrie, locația nu a mai fost o problemă, urmând ca partida să se dispute pe Camp Nou. Evident, dacă protestele din Catalonia nu escaladează.

Barcelona - Real Madrid | Meciuri directe

Barcelona are 115 victorii în fața rivalei din capitala Spaniei, în timp ce Real Madrid s-a impus de 99 de ori. 61 de meciuri s-au încheiat la egalitate. Starul catalanilor, Lionel Messi (30 de ani) este golgheterul all-time din El Clasico, cu 26 de reușite.
Ultimul meci dintre cele două s-a desfășurat pe terenul trupei antrenate de Zinedine Zidane, în primăvară şi s-a terminat cu victoria Barcelonei, 1-0. Meciul care a făcut parte din etapa cu numărul 26 a sezonului trecut din La Liga a fost decis de golul lui Ivan Rakitic, din minutul 26.
Liga
VIDEO | Golul începutului de an a fost reușit de brazilianul de 15 ani dorit insistent de Barcelona
ACUM 42 MINUTE
Liga
Ancelotti a răbufnit după meciul Realului din Cupa Regelui: "Trebuie să se trezească! E o prostie"
ACUM O ORĂ