Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Filosofia fotbalului pentru Quique Setien: "Când am văzut Barcelona lui Cruyff am înțeles fotbalul"

Ion Alexandru

Actualizat 14/01/2020 la 07:29 GMT+2

Fostul antrenor de la Betis a explicat pentru ziarul spaniol Marca ideile sale despre fotbal, felul în care vede așezarea jucătorilor în teren și modalitățile prin care îi face să abordeze jocurile importante. Quique Setien a dezvăluit că modul în care juca Barcelona lui Cruyyf i-a schimbat precepția despre fotbal.

Johan Cruyff en 1988

Credit imagine: Getty Images

Quique Setien a fost ales de către catalani și pentru felul în care gândește fotbalul, asemănător cu al mentorului său, Johan Cruyff.
Fotbalul este viața mea și mereu a fost așa. Jocul, mingea, iarba...toate sunt pasiunea mea. Acest sport mi-a dat sens vieții încă de când eram copil și până în acest moment al vieții. Ca jucător am încercat să-mi găsesc locul în teren, iar asta s-a întâmplat când am văzut Barcelona lui Cruyff. Felul în care juca echipa m-a făcut să dezleg multe mistere ale fotbalului. Am învățat multe lucruri!
Quique Setien

Quique Setien, antrenorul

La Betis, Quique Setien a arătat fanilor cât mult se apropie ca filosofie de joc cu cele învățate de la Cruyff.
Modelul meu este joc este bazat pe relația jucătorilor cu mingea. Dacă ai posesia nimeni nu-ți poate da gol, mai puțin dacă îți dai autogol. Jucătorii sunt mult mai bucuroși să aibă mingea decât să alerge după ea. Întotdeauna mi-am dorit ca echipa mea să se simtă bine atunci când are posesia și să aibă transee clare de pasare. Cu cât îți impingi adversarul în propriul careu, cu atât ai mai multe șanse de a marca și ăsta este scopul final.

Fotbalul este ca un joc de șah

Noul antrenor de la Barcelona, Quique Setien este îndrăgostit de șah!
Uneori, fotbaliștii găsesc cu greu soluții pe teren, dar sunt foarte încântați când sunt ghidați de idei clare către succes. Așa mi se întâmplă și mie când joc șah. Unii dintre jucători au nevoie de multe explicații din partea antrenorului, alții sunt mai receptivi. Realitatea este că atunci când jucătorul înțelege că spațiul, timpul și poziționarea pot fi manipulate în favoarea lui atunci încep să apară victoriile. Nu am un modul de joc preferat și m-a adaptez situațiilor.
Quique Setién și Zinedine Zidane

Muncă, talent și...muncă

Quique Setien vrea ca jucătorii săi să se pună în slujba echipei, indiferent de nume.
Îmi place să văd o implicare totală din partea jucătorilor talentanți. Recuperarea rapidă a balonului este una din cheile jocului pe care-l antrenez. Faptul că Antoine Griezmann recuperează multe mingi la mijlocul terenului este minunat. Îmi place să mă înconjor de oameni mult mai capabili decât mine. Sunt pregătit să învăț de la marii jucători!

Credit tinerilor

La Betis, Quique Setien a aruncat ăn luptă jucători tineri, cărora le-a dat încredere totală. Pe unul dintre ei îi va antrena la Barcelona, Junior Firpo.
Acomodarea lui Junior, Francis au Loren a fost simplă la Betis pentru ei făceau parte din ADN-ul clubului. În momentul în care au venit la primele antrenamente deja știau ce înseamnă să lucreze după metodele mele și a fost o alegere simplă să-i arunc în luptă. Nu mi-a fost niciodată teamă să trimit în teren jucători tineri pentru că energia, entuziasmul și pasiunea sunt combustibilul performanțelor. E posibil să pierzi puncte din greșeli copilărești, dar cel mai probabil, cu încredere, poți câștiga un mare talent.
Începând cu 1 ianuarie 2020, canalele Eurosport nu mai sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, din cauza refuzului Telekom de a continua parteneriatul cu noi. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo