Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Final de sezon în La Liga! Cine a promovat, cine a prins cupele europene, clasament complet

Vlad Dumitrescu

Actualizat 20/07/2020 la 00:27 GMT+3

Astăzi a avut loc ultima etapă din La Liga și deși se știa că Real Madrid este noua campioană a Spaniei, au mai existat totuși alte mize în această rundă.

Los futbolistas del Granada celebran uno de los goles ante el Alavés

Credit imagine: Getty Images

Campioana Real Madrid s-a deplasat la Leganes. Gazdele aveau nevoie neapărată de victorie pentru a scăpa de retrogradare, dar în cele din urmă campionii nu le-au oferit niciun cadou.
Sergio Ramos a deschis scorul după doar nouă minute dar în prelungirile primei reprize gazdele au egalat prin puștiul Bryan Gil. Real a continuat atacurile și a marcat chiar la începutul reprizei secunde, prin Marco Asensio.
Gazdele au luptat până la final și au egalat prin Assale în minutul 78, însă nu au mai găsit și golul trei, în ciuda unor ratări importante. Drept urmare, Leganes a retrogradat după ce Celta a reușit să scoată un egal pe terenul lui Espanyol, echipă retrogradată matematic deja. Așadar au retrogradat Leganes, Espanyol și Mallorca.
În ceea ce privește cupele europene, Real Sociedad și Granada au prins biletele pentru sezonul viitor de Europa League după ce Getafe și Valencia au pierdut în fața lui Levante, respectiv Sevilla. Este o performanță remarcabilă a celor de la Granada: echipa a promovat în La Liga în 2019 și a investit doar 9 milioane de euro.
Situația locurilor pentru Champions League era deja stabilită înainte de această etapă. În cea mai importantă competiție europeană vor merge Real Madrid, Barcelona, Atletico Madrid și Sevilla.
Golgheterul din acest sezon a fost Lionel Messi. Este pentru a șaptea oară când argentinianul primește acest premiu, el marcând în această stagiune 25 de goluri. Locul a fost ocupat de francezul Karim Benzema cu 21 de reușite iar podiumul este completat de Gerard Moreno de la Villareal.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo