Eden Hazard s-a transferat de la Chelsea la Real Madrid în 2019, în shimbul a peste 100 de milioane de €. Belgianul a fost adus pe Bernabeu ca înlocuitor al lui Cristiano Ronaldo, plecat la Juventus cu un an mai devreme, iar așteptările erau foarte mari.
Din păcate pentru el, mutarea în La Liga nu a fost deloc benefică. La scurt timp după ce a ajuns la cel mai galonat club din lume, pentru Hazard a început o serie parcă interminabilă de accidentări. Atunci când a fost sănătos, belgianul s-a ridicat rareori la forma care l-a consacrat în Premier League, iar transferul său este considerat de multă lume drept una dintre cele mai mari "țepe" luate vreodată de Real Madrid.
John Bico, agentul lui Eden Hazard până în 2013, a spus că transferul la Real Madrid a venit cu un an mai târziu decât era indicat, iar misiunea de a-l înlocui pe Ronaldo, care i-a fost pusă pe umeri, l-a afectat.
Liga
Eden Hazard rămâne la Real Madrid! Ancelotti a dezvăluit ce șanse va avea să joace constant
14/05/2022 LA 12:46
"A fost o greșeală să meargă la Real Madrid în acel moment, a fost o alegere din inimă, dar fără un motiv clar. Ar fi trebuit să plece mai devreme. A merge la Real Madrid după Ronaldo este ca și cum ai urca Himalaya cu mâinile goale. L-aș fi încurajat să meargă la Real cu un an mai devreme. Oamenii nu realizează și uită grandoarea acestui club, care are un stil aparte, care cere multă implicare fizică în ceea ce privește ritmul și intensitatea. Talente precum James Rodriguez nu s-au putut adapta.", a declarat John Bico, citat de Marca.
https://i.eurosport.com/2021/04/12/3037213.jpg

John Bico: "Hazard ar fi devenit cel mai bun din lume la Barcelona"

Fostul impresar al belgianului a mers și mai departe și a menționat că Barcelona ar fi fost clubul perfect pentru Hazard. În opinia acestuia, stilul grupării catalane i s-ar fi potrivit de minune fotbalistului, care ar fi devenit cel mai bun jucător din lume dacă ar fi ajuns pe Camp Nou.
"În acest moment, Eden nu este un jucător de Real Madrid, ci mai degrabă un jucător de Barcelona. Barcelona este locul unde ar fi trebuit să meargă, pentru că acolo mingea aleargă mai mult decât jucătorii. La Barcelona ar fi avut mai multă libertate pe teren, ar fi avut mingea constant la picioarele sale. Acolo ar fi devenit cel mai bun jucător din lume.", a completat Bico.
În cele aproape 2 sezoane petrecute de Hazard la Real Madrid, acesta a jucat doar 38 de meciuri, în multe dintre ele intrând din postura de rezervă și marcat doar 4 goluri, oferind și 7 pase decisive.
Fotbal
Top 15 fotbaliști ale căror cote de piață au scăzut cel mai mult de la începutul acestui sezon
20/04/2022 LA 06:52
Fotbal
Destinație surprinzătoare pentru Eden Hazard. Belgianul are o ofertă emoționantă
09/04/2022 LA 05:11