Fotbal
Liga

Fratele președintelui Ligii Spaniole de Fotbal, detalii despre situația vaccinului contra COVID-19

Distribuie cu
Copiere
Distribuie acest articol

Coronavirus

Credit imagine: Eurosport

DeCristian Mihala
15/05/2020 la 05:38 | Actualizat 15/05/2020 la 08:55

Fratele lui Javier Tebas, președintele Ligii Spaniole de Fotbal, a explicat de ce fotbalul și sportul în general nu vor fi prea curând locuri sigure din punct de vedere al COVID-19. Pablo Tebas a dezvăluit că un vaccin împotriva coronavirus nu va fi scos pe piață de nimeni în viitorul apropiat.

Investigator șef pentru virusologie și boli infecțioase la Universitatea din Pennsylvania, Javier Tebas este liderul echipei Inovo live, finanțată direct de Bill Gates pentru descoperirea unui vaccin împotriva coronavirus.

În prezent sute de echipe din întreaga lume lucrează pentru descoperirea unui vaccin, însă, independent de cât de repede se va ajunge la un produs finit, lucrurile nu se vor schimba fundamental. Asta pentru că niciun producător de medicamente nu va fi capabail să scoată pe piață un număr suficient de mare de fiole împotriva COVID-19.

Liga

Cum va aduce La Liga un omagiu victimelor coronavirusului. Ce se va întâmpla în timpul partidelor

PESTE CÂTEVA SECUNDE

"Există un anumit grad de urgență, dar nu este o competiție. Nu va fi niciun câștigător al cursei de obținere a vaccinului contra coronavirus. Nu există nimeni care să poată genera miliarde de vaccinuri. Miliarde de persoane ar trebui să fie vaccinate pentru a genera imunitate de grup și nimeni nu poate să fabrice un asemenea număr. Probabil că nu va putea fi distribuit la marea masă în toamnă. Atunci studiul va trece abia la faza 3, când vor fi testați mii de oameni pentru a avea rezultate intermediare", a spus Pablo Tebas, citat de As.

Pericolul COVID-19 rămâne

În Spania, una dintre țările cele mai afectate de coronavirus, situația a trecut de momentul critic, iar Liga Spaniolă de fotbal se pregătește de restartul sezonului. Deși fratele său conduce forul iberic, Pablo a lăsat de înțeles că perciolele rămân, astfel că oamenii trebuie să fie extrem de responsabili, altfel noi valuri de COVID-19 vor pune în pericol viețile noastre.

"Situația este mai bună, dar dacă oamenii vor deveni ignoranți, epidemia poate să reapară. Va exista un al doilea val și chiar un al treilea până la crearea imunității de grup", a mai spus Javier Tebas.

Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.

Liga

Fotbalul nu va mai fi la fel: Real Madrid pregătește o schimbare istorică! Ce vor face "galacticii"

ACUM 8 ORE
Liga

Un club vrea să ia 7 jucători de la Barcelona! Ansu Fati, pe lista celor care pot pleca

IERI LA 12:19
Subiecte asemănătoare
FotbalLiga
Distribuie cu
Copiere
Distribuie acest articol

Ultimele știri

Liga

Cum va aduce La Liga un omagiu victimelor coronavirusului. Ce se va întâmpla în timpul partidelor

PESTE CÂTEVA SECUNDE

Ultimele videoclipuri

Fotbal

#DORdeSPORT cu Florin Motroc

00:30:56

Cele mai populare

Tenis

#YouSayWePlay Roland Garros 2009, înfrângerea istorică a lui Rafael Nadal la Paris

22/05/2020 LA 17:37
Vezi mai multe