Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Gerard Pique lansează un atac dur asupra arbitrilor din Spania: "85% dintre ei sunt din Madrid"

Nicu Savin

Actualizat 06/02/2021 la 18:15 GMT+2

Invitat la un Podcast pe YouTube, Gerard Pique a făcut câteva declarații ofensatoare la adresa arbitrilor din Spania, insinuând că aceștia îi ajută mereu pe cei de la Real Madrid. Comisia de Integritate a Federației Spaniole s-a autosesizat după vorbele lui Pique, iar catalanul riscă să fie suspendat.

Gerard Pique

Credit imagine: Getty Images

Gerard Pique este una dintre cele mai importante voci de la Barcelona. Invitat într-o emisiune pe YouTube, fundașul a făcut mai multe afirmații ofenasatoare la adresa arbitrilor din La Liga, insinuând că Real Madrid, marea rivală a echipei sale, este mereu împină de la spate de arbitrii.
Pique a dat ca exemplu finalul sezonului trecut, când, în opinia sa, Realul a profitat de avantajul arbitrajului în drumul spre titlul de campioană: "Finalul sezonului trecut este cel mai grotesc lucru pe care l-am experimentat în viața mea. Dacă facem o comparație între Real Madrid și Barcelona există o mare diferență."
Pique a specificat că îi respectă pe arbitrii și munca pe care o depun, dar a spus că marea majoritate a cavalerilor fluierului care arbitrează în La Liga provin din Madrid, și este oarecum logic că aceștia favorizează cu preponderență Realul: "Respect profesionalismul arbitrilor și știu că încearcă să facă cea mai bună treabă, dar când vine un moment de îndoială, nu pot să tac. 85% dintre ei sunt din Madrid, cum ar putea fluiera în defavoarea Madridului? Chiar și în mod inconștient, vor trage mai mult într-o parte decât în cealaltă".

Pique riscă să fie suspendat pentru atacurile la adresa arbitrilor din Spania

Comisia de Integritate a fotbalului spaniol a luat act de declarațiile făcute de Pique, iar acesta va fi judecat. Dacă va fi găsit vinovat, Pique riscă o suspendare de la 4 la 12 meciuri și o amendă de la 600 la 3000 de €.
Regulamentul din Spania prevede sancțiuni disciplinare pentru declarații precum cele făcute de Pique: "Declarațiile care implică o dezaprobare a activității oricărui membru al grupului de arbitraj, atunci când sunt făcute cu dispreț sau când se folosește un limbaj ofensator, jignitor, umilitor sau abuziv, vor fi sancționate."
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo