Gerard Pique este una dintre cele mai importante voci de la Barcelona. Invitat într-o emisiune pe YouTube, fundașul a făcut mai multe afirmații ofenasatoare la adresa arbitrilor din La Liga, insinuând că Real Madrid, marea rivală a echipei sale, este mereu împină de la spate de arbitrii.
Pique a dat ca exemplu finalul sezonului trecut, când, în opinia sa, Realul a profitat de avantajul arbitrajului în drumul spre titlul de campioană: "Finalul sezonului trecut este cel mai grotesc lucru pe care l-am experimentat în viața mea. Dacă facem o comparație între Real Madrid și Barcelona există o mare diferență."
Pique a specificat că îi respectă pe arbitrii și munca pe care o depun, dar a spus că marea majoritate a cavalerilor fluierului care arbitrează în La Liga provin din Madrid, și este oarecum logic că aceștia favorizează cu preponderență Realul: "Respect profesionalismul arbitrilor și știu că încearcă să facă cea mai bună treabă, dar când vine un moment de îndoială, nu pot să tac. 85% dintre ei sunt din Madrid, cum ar putea fluiera în defavoarea Madridului? Chiar și în mod inconștient, vor trage mai mult într-o parte decât în cealaltă".
La Liga
Scrisoarea emoționantă trimisă de Fabregas lui Pique, în ziua în care catalanul s-a retras
06/11/2022 LA 07:27

Pique riscă să fie suspendat pentru atacurile la adresa arbitrilor din Spania

Comisia de Integritate a fotbalului spaniol a luat act de declarațiile făcute de Pique, iar acesta va fi judecat. Dacă va fi găsit vinovat, Pique riscă o suspendare de la 4 la 12 meciuri și o amendă de la 600 la 3000 de €.
Regulamentul din Spania prevede sancțiuni disciplinare pentru declarații precum cele făcute de Pique: "Declarațiile care implică o dezaprobare a activității oricărui membru al grupului de arbitraj, atunci când sunt făcute cu dispreț sau când se folosește un limbaj ofensator, jignitor, umilitor sau abuziv, vor fi sancționate."
La Liga
Pique va fi omagiat la ultimul meci în tricoul Barcelonei! Ce surprize i-au pregătit catalanii
05/11/2022 LA 10:35
La Liga
Reacția lui Guardiola, după anunțul retragerii lui Pique! "Am petrecut 4 ani incredibili împreună"
04/11/2022 LA 15:22