Gheorghe Hagi a jucat câte 2 sezoane la Real Madrid (1990-1992) și Barcelona (1994-1996), fiind printre puținii fotbaliști din istorie care au îmbrăcat tricoul celor mai galonate echipe din Spania. Performanțele lui Hagi la cele 2 echipe nu au fost extraordinare, dar magia "regelui" a rămas în amintirea oamenilor de fotbal și a jurnaliștilor din Spania.
"Cel mai bun jucător român din istorie. Se poate lăuda că a jucat cu numărul 10 pe spate la cele mai mari 2 echipe din Spania. El a rămas în memoria fanilor lui Real și ai Barcelonei drept "Maradona din Carpați", așa cum a fost numit de Gaspaer Rosety (n.r. celebru jurnalist spaniol).", a fost prezentat Hagi de jurnaliștii de la Radio Marca.
În interviul acordat, Gică a vorbit pe larg despre perioada petrecută la Real Madrid, menționând că regretă că a plecat de la echipa de pe Bernabeu: "Știți cum este fotbalul. Am decis că vreau să am o altă experiență în altă țară, chiar dacă ultimul meu an la Real Madrid a fost foarte bun, îmi amintesc că am marcat multe goluri în cupele europene.
La Liga
Real Madrid a renunțat de tot la Mbappe și are o țintă clară pentru 2023! Anunțul celor de la AS.com
ACUM O ZI
Am fost foarte bine adaptat fotbalului spaniol, este păcat. Desigur că regret, sută la sută. Dar asta este viața, alcătuită din decizii și oportunități. Cu toate acestea, pot spune că viața mea sportivă a fost grozavă, nu toată lumea a avut ocazia să joace la Real Madrid și Barça.", a declarat Hagi citat de Marca.com.
Citește și: REVOLUȚIA LUI LAPORTA! SPORT.ES A ANUNȚAT CELE 5 TRANSFERURI PENTRU "NOUA BARCELONA"
https://i.eurosport.com/2016/04/21/1840334.jpg

Gheorghe Hagi: "Cruyff este idolul vieții mele"

Întrebat despre antrenorii pe care i-a apreciat cât timp a jucat la Real Madrid, Hagi nu a stat deloc pe gânduri: "Fără îndoială, Radomir Antic a fost cel care m-a înțeles cel mai bine. El m-a pus în spatele lui Butragueño, m-am simțit foarte în largul meu și am avut responsabilitatea coordonării jocului. Trebuie să spun că am amintiri bune și cu Leo Beenhakker, el m-a iubit mult. Dar da, cred că schimbarea lui Antic nu a fost normală."
Mergând mai departe, Hagi a menționat că Johan Cruyff a fost omul care l-a influențat cel mai mult în carieră: "Cruyff este idolul vieții mele. Ca jucător și ca antrenor este special pentru mine datorită modului său de a privi fotbalul. M-a chemat să merg la Barça după Cupa Mondială din America. Nu mă așteptam la asta. Am învățat multe de la el, în ciuda faptului că am jucat mai puțin."
Rugat să numească un jucător din fotbalul actual care se aseamănă cu el ca stil de joc, Hagi l-a desemnat pe Messi, cu care crede că are mai multe în comun, chiar dacă argentinianul a marcat mult mai multe goluri în carieră: "Messi. Are mai multe goluri, dar împărtășim multe caracteristici. Viteză, viziune a jocului, tehnică bună în regim de viteză."
Gheorghe Hagi
Fotbal
Barcelona nu renunță ușor la Lewandowski! O nouă contestație depusă privind suspendarea polonezului
ACUM O ZI
Ligue 1
Super lovitura pregătită de PSG pe piața transferurilor! Pe ce jucător de la Mondial au pus ochii
IERI LA 15:58