Lionel Messi a devenit recent jucătorul cu cele mai multe goluri marcate pentru un singur club din toată istoria fotbalului. Argentinianul a marcat golul cu numărul 644 pentru Barcelona în meciul câștigat de catalani cu 3-0 contra celor de la Valladolid, disputat pe 23 decembrie 2020.
Astfel, starul Barcelonei l-a depășit pe legendarul Pele, care marcase 643 de goluri pentru Santos, pentru care a jucat între 1946 și 1974.
Imediat după ce a doborât acest record, Messi a decis să-și doneze în scop caritabil ghetele purtate în meciul cu Valladolid. ESPN anunță că acestea au fost vândute pe o sumă colosală: 125.000 de £. Banii obținuți vor fi folosiți pentru ajutorarea copiilor bolnavi, în cadrul unui amplu proiect al Spitalului Universitar Vall Hebron, cel mai mare din Catalunya.
Ligue 1
Verdictul medicilor pentru Messi! Când va reveni starul lui PSG pe teren după accidentare
ACUM 6 ORE

RECORDUL LUI MESSI A FOST CONTESTAT DE SANTOS

Brazilienii de la Santos au contestat recordul doborât de Messi în luna decembrie, susținând că Pele a marcat mult mai multe goluri decât cele recunoscute oficial.
Unii analiști susțin însă că multe dintre cele 448 de goluri marcate în meciurile amicale au fost împotriva unor adversari regionali mai slabi. În ciuda acestui fapt, meciurile s-au jucat în forma oficială, cu regulile oficiale ale jocului și cu inregistrarea datelor în mod oficial, se arată în comunicatul clubului. Assophis consideră că luarea în considerare a caracteristicilor subiective, precum lipsa de valoare adversarilor nu este corectă din punct de vedere al colectării datelor statisticie.
"Numerele vorbesc de la sine. Un gol împotriva lui Eibar este egal cu un gol împotriva Valencia. Un gol împotriva Transvaalului (din Surinam) are aceeași valoare ca și golul marcat de Real Madrid pe stadionul Santiago Bernabeu", consideră reprezentanții lui Santos.
Este demn de remarcat faptul că, în ciuda luării de poziție a fostului său club, Pele însuși l-a felicitat pe Lionel Messi pentru realizarea sa remarcabilă, postând un mesaj pe rețelele de socializare: "Povești ca ale noastre despre dragostea în timp pentru același club, din păcate, se vor întâlni din ce în ce mai puține în fotbal".
https://i.eurosport.com/2021/04/29/3123210.jpg
Premier League
OFICIAL - James Rodriguez, adio Everton! Transfer total neașteptat pentru fostul star al lui Real
IERI LA 10:50
Ligue 1
E sau nu Messi accidentat? Precedentul periculos care pune sub semnul întrebării anunțul lui PSG
IERI LA 08:16