Erling Haaland este unul dintre cei mai râvniți jucători din lumea fotbalului, la ora actuală. Starul norvegian se află pe radarul mai multor cluburi de top din Europa, precum Real Madrid, Barcelona, Manchester City, Liverpool și Chelsea.
Dintre toate echipele angrenate în cursa pentru semnătura lui Haaland, în această vară, una este favorită clară: Real Madrid. Atacantul de 20 de ani visează să îmbrace tricoul "blanco" pe Santiago Bernabeu. Acesta a fost argumentul principal pe care tatăl lui Haaland, Alf-Inge, i l-a dat lui Jose Angel Sanchez, directorul sportiv de la Real Madrid, potrivit cotidianului As.
Cei doi, împreună cu agentul lui Haaland, Mino Raiola, au discutat în această săptămână într-o ședință, desfășurată la Madrid. Agentul și tatăl lui Haaland au pornit într-un tur în Europa pentru a discuta cu echipele interesate de atacantul Borussiei Dortmund.
Liga
Ghinion teribil pentru Real Madrid! Încă un titular e indisponibil! Situație ingrată pentru Zidane
IERI LA 11:07

Real Madrid nu vrea să participe la licitația pregătită de Mino Raiola pentru transferul lui Haaland

Pentru ca visul lui Haaland să devină realitate, trebuie să fie depășite două obstacole: ezitarea lui Dortmund de a-l vinde în această vară și condițiile financiare ale celebrului său impresar, Mino Raiola.
Mino Raiola este conștient de importanța transferului lui Haaland și de profitul uriaș pe care l-ar putea obține. Din acest motiv, agentul italian vrea să organizeze o licitație cu toate cluburile interesate de atacantul Borussiei. Potrivit jurnaliștilor iberici, Real Madrid nu vrea să participe la inițiativa lui Raiola.
"Real Madrid vrea o abordare clasică, desfășurată în deplină transparență. Campioana Spaniei îi va face o ofertă formală Borussiei Dortmund, dacă germanii vor dori să negocieze", notează cotidianul As.

Real Madrid, favorită să-l transfere pe Haaland

Pentru ca dorința Realului să se îndeplinească, în primul rând Haaland va trebui să își exprime în mod formal intenția de a pleca de la Dortmund. "Cererea de transfer" ar fi cea mai bună variantă pentru Real, însă aceasta există în mod oficial doar în Anglia. Cererea respectivă este reprezentată de un document scris, în care jucătorii solicită despărțirea de club, în mod public.
Din păcate pentru Real, transferurile realizate de Dortmund trebuie să treacă mai întâi prin fața lui Michael Zorc, directorul sportiv al nemților. Iar oficialul a anunțat deja că Borussia nu îl va lăsa pe Haaland să plece în această vară pentru o sumă mai mică de 180 milioane de euro.
Totuși, oficialii Realului sunt optimiști că vor reuși să ajungă la un numitor comun cu Dortmund, pentru o sumă mai "accesibilă", de aproximativ 150 milioane de euro.
Faptul că Real Madrid și Borussia Dortmund au o relație bună, formată de-a lungul ultimilor ani, ar putea conta enorm în prețul final stabilit de germani. De asemenea, Mino Raiola reprezintă el însuși un avantaj pentru Real, ținând cont că impresarul se înțelege foarte bine cu conducerea lui Dortmund.
Liga
Gest incredibil al jucătorilor lui Real Madrid! "Galacticii" renunță la prime uriașe în acest sezon
IERI LA 08:58
Liga
Zidane l-a pierdut și pe Mendy! Real Madrid va avea numai 13 jucători de câmp la meciul cu Getafe
17/04/2021 LA 16:48