Recent, chiar Faubert recunoștea că oferta primită de la Real i s-a părut o păcăleală din partea cuiva care avea numărul său de telefon. Așa cum avea să afle în scurt timp, interesul "galacticilor" era cât se poate de real, iar mutarea s-a realizat în cele din urmă. Faubert a ajuns pe Santiago Bernabeu în iarna anului 2009, sub formă de împrumut.
Faubert nu s-a ridicat la un nivel foarte ridicat la West Ham după transferul de la Bordeaux, francezul fiind mai mult accidentat în ultima perioadă. Din această cauză, jucătorul și impresarul său n-au luat în serios oferta Realului în primă fază.
Agentul Yvan Le Mee a povestit pentru The Guardian cum a reacționat când l-au contactat oficialii Realului. Acesta a caracterizat apelul primit drept unul ciudat, în urma căruia a trebuit să se asigure că nu se află în mijlocul unei farse.
Liga
Ernesto Valverde: "E mai bine ca oamenii să nu știe adevărul despre Leo Messi"
19/08/2021 LA 14:39
Am sunat un prieten din Spania și i-am spus: 'Uite, cineva de la Real Madrid m-a sunat în legătură cu Faubert'. A fost foarte ciudat. Amicul meu l-a contactat pe directorul sportiv (n.r. - de la Real), apoi mi-a confirmat: 'Yvan, e adevărat. Vor să vă întâlniți mâine dimineață la ora 7'. | Yvan Le Mee
Juande Ramos, antrenorul Realului de la vremea respectivă, se aflase și pe banca lui Tottenham în trecut. Cu un an înainte, Faubert și Ramos se întâlniseră în două dueluri directe între West Ham și Spurs, la finalul cărora tehnicianul a rămas impresionat de jocul francezului. Jermaine Pennant, Aaron Lennon și Antonio Valencia erau ceilalți jucători aflați pe lista Realului în iarna anului 2009, însă "galacticii" l-au ales pe Faubert în cele din urmă.

Faubert și-a închis telefonul când l-a sunat Real Madrid

În urmă cu două luni, Julien Faubert a rememorat pentru The Athletic momentul în care a fost contactat de reprezentanții "galacticilor" pentru un transfer. Fundașul dreapta francez a crezut că e o glumă și și-a închis telefonul:
Eram în autocarul echipei, ne îndreptam spre Upton Park, pentru a juca împotriva lui Fulham. Primesc un telefon de la un francez care îmi spune că e de la Real Madrid și că vrea să vorbească cu mine despre interesul spaniolilor pentru un transfer. I-am spus că am un meci important de pregătit și că nu am timp de asemenea prostii. Am închis telefonul să nu mă mai derajeze. După partidă, mi-am pornit din nou mobilul și am văzut vreo 30 de mesaje și 50 de apeluri. Atunci mi-am dat seama că e ceva serios. Mi-am sunat managerul și i-am spus că Real a venit după mine și că reprezentanții ei sunt la un hotel în Heathrow. Era ultima zi de transferuri, așa că a trebuit să ne mișcăm repede. Am avut sentimente amestecate, dar eram atât de fericit. Era vorba de Real Madrid, știi? M-am rugat să pot să ajung acolo, chiar dacă aflasem între timp că inițial îl voiau pe Antonio Valencia, de la United, iar eu am fost doar a doua variantă. | Julien Faubert

Faubert nu a confirmat la Real Madrid

Francezul, care din 2014 a ales să joace pentru Martinica, a prins doar două meciuri la Real Madrid, ulterior întorcându-se la West Ham. Faubert a vorbit și despre cât de greu e să treci de la o echipă fără mari ambiții la un club gigantic:
Eram pe banca de rezerve și am închis ochii pur și simplu pentru a simți mai bine atmosfera, eram mândru că am ajuns la Real. S-a scris fie că eram nervos că nu joc, fie că am adormit. Președintele a venit la mine și mi-a zis că trebuie să fiu atent cu orice gest pe care îl fac, pentru că sunt camere peste tot, nu le scapă nimic jurnaliștilor. Am învățat cu siguranță enorm din perioada petrecută la Real Madrid.
Ajuns la 36 de ani, Faubert joacă acum la modesta Fréjus Saint-Raphael. De altfel, după revenirea la West Ham, din 2010, el nu a mai prins foarte des nici echipa "ciocănarilor". Din 2012 a ajuns în Turcia, la Elazigspor, pentru ca apoi să își mai treacă în CV formații ca Bordeaux, Kilmarnoc, Inter Turku și Borneo.
https://i.eurosport.com/2020/05/27/2824758.jpg
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Liga
Laporta, atac fără precedent la Bartomeu: "A ruinat Barcelona!" Care este noul plafon salarial
16/08/2021 LA 11:19
Liga
"Nu sunt bani!" Leo Messi și-a anunțat colegii de la Barcelona că pleacă de la echipă pe WhatsApp
12/08/2021 LA 17:59