articol de Romeo Ene
Acesta are o mulţime de suspiciuni în legătură cu cluburile din Anglia, care s-au retras din Superligă, Chelsea fiind prima echipă care a realizat acest demers. Aseară, Real Madrid a remizat cu Chelsea, scor 1-1, în turul semifinalelor UEFA Champions League.

Perez, cel mai mare susţinător al Super Ligii

Liga
Ernesto Valverde: "E mai bine ca oamenii să nu știe adevărul despre Leo Messi"
19/08/2021 LA 14:39
Perez a susţinut faptul că cel mai elitist proiect pe care fotbalul l-a văzut vreodată a fost de fapt o măsură cu totul altruistă ‘’pentru a salva fotbalul”.
”Nimeni nu îndrăznește să-l conteste. Se spune că este un vizionar, un geniu, că este cel mai bun proiect din fotbal. Aici, în Spania, nu prea au existat adresa acestui proiect. El are o gândire opusă faţă de alte ţări, trăieşte într-o altă lume”, a declarat Ramon Calderon, fostul președinte al Realului, conform The Independent.
Și totuși, Perez insistă în încercarea de a vinde Superliga ca proiect. Nu este de mirare că Aleksander Ceferin l-a comparat, pe el și pe Andrea Angelli, cu cei care încă cred că Pământul este plat, scriu cei de la The Independent.
‘’Este ca în povestea cu hainele noi ale împăratului”, spune Calderon. ’’Nimeni din jurul lui nu-i spune ’’ai făcut o greșeală, este mai bine să recunoști asta”. Perez ar fi spus unui politician că ‘’Real Madrid este un brand spaniol care se află deasupra guvernului”, potrivit Independent.
Ajuns la 74 de ani, a construit între timp o structură de putere neclintită în jurul său. Toți sunt loiali lui Perez, nimeni nu îndrăznește să spună altceva.
‘’Este uimitor să-l auzi vorbind despre ceea ce își doresc tinerii”, spune o sursă familiarizată cu acesta. ’’Oamenii din consiliul său au o vârstă medie de 75 de ani, toți oameni de afaceri care s-au îmbogățit acum 30 sau 40 de ani”.
De aceea este greșit să vorbești despre o ierarhie. Este doar Florentino. Restul doar îl susțin. Cuvântul său este literă de lege

Mbappe sau Haaland? De ce nu amândoi?

În timp ce majoritatea cluburilor importante - și mulți fani ai fotbalului în general - au încercat să decidă pe cine preferă între Kylian Mbappe și Erling Haaland, Perez a avut o idee tipic ‘’Madrileño”. Să-i aducă pe amândoi.
Mulți erau nedumeriți cu privire la intenția exactă a Madridului de a face rost de bani. Răspunsul a fost Superliga.
”Avea nevoie disperată de acești bani”, spune Calderon. ’”Fără ei, el nu poate să-i aducă pe Mbappe și Haaland sau poate pe niciunul.’’
Perez crede că interesul pentru fotbal se bazează pe ‘’ilusión” - cuvântul spaniol care înseamnă ceva între emoție, anticipare și entuziasm. În esență, se traduce ca un sentiment de spectacol.Dar fotbalul nu s-a bazat niciodată pe asta. Se bazează pe emoție. Asta este ceea ce îl conduce. De aceea, înfiinţarea unei Superligi a fost atât de contestată de lumea fotbalului.
’’Este obișnuit să vadă cum îl laudă toată lumea în Spania. El nu și-a dat seama că nu este același lucru ca în restul lumii. Ceea ce spune el nu trebuie luat drept cuvânt de lege. Asta s-a întâmplat. Nu credea că lumea va avea o astfel de reacţie. Acum este un pic nedumerit, nu ştie ce să facă”, a concluzionat Calderon.
Liga
Laporta, atac fără precedent la Bartomeu: "A ruinat Barcelona!" Care este noul plafon salarial
16/08/2021 LA 11:19
Liga
"Nu sunt bani!" Leo Messi și-a anunțat colegii de la Barcelona că pleacă de la echipă pe WhatsApp
12/08/2021 LA 17:59