Ronald Koeman a declarat vineri în fața jurnaliștilor că "vrea să continue" să antreneze şi în sezonul viitor Barcelona, deşi clubul de pe Camp Nou a ratat în actuala stagiune câştigarea campionatului, mulţumindu-se doar cu victoria în finala Cupei Spaniei. Olandezul nu este convins totuși că va primi această a doua șansă de la noul președinte, Joan Laporta.
"Încă nu am vorbit cu preşedintele. Am stabilit că vom discuta după încheierea sezonului. Vom vorbi cu siguranţă după meciul de mâine. Vom vedea. I-am spus că vreau să continui şi să merg până la capăt cu contractul meu, însă ultimul cuvânt îl are preşedintele", a afirmat vineri Koeman într-o conferinţă de presă, cu o zi înaintea meciului de la Eibar din ultima etapă a campionatului, în care catalanii nu vor conta pe marea vedetă Lionel Messi, ce va fi menajat.

Ronald Koeman, anunț despre viitorul lui la Barcelona

Liga
Ce i-a transmis Laporta lui Koeman înaintea partidei de la Cadiz: "Aceste situații se depășesc..."
IERI LA 14:11
"Înţeleg că există îndoieli (în privinţa viitorului său - n. r.) după ultimele rezultate. Am rezistat mereu. Multă vreme în acest sezon am fost singurul purtător de cuvânt al clubului... Trebuie comunicat mai mult", a spus olandezul."Trebuie mai mult respect pentru antrenor şi jucători. Înţeleg că jucătorii sunt afectaţi, fiindcă nu merită să fie trataţi de presă ca în ultimele zile, merită mai mult respect", a continuat el.
Tehnicianul are contract până pe 30 iunie 2022, însă presa din Spania scrie că noul preşedinte al clubului, Joan Laporta, doreşte să-l înlocuiască. Koeman a făcut o evaluare lucidă a primului său sezon la Barca. "În august, am fi fost mulţumiţi de sezonul pe care l-am realizat. Am câştigat un trofeu, am fost în lupta pentru câştigarea La Liga până în ultimele două etape. Suntem trişti fiindcă au fost câteva meciuri în care nu am fost la înălţime, dar în general, cu toate problemele pe care le-am avut, sezonul nostru n-a fost rău. Nu este nici foarte bun, dar pentru mine este corect", a afirmat Koeman, care a asigurat că "ştie să-şi facă autocritica".
"Eu sunt cel responsabil pentru schimbările aduse, pentru faptul că le-am oferit oportunităţi tinerilor, dar şi pentru momentele în care noi n-am fost la înălţime. Nu cred că sunt cel mai bun antrenor pentru această echipă, sunt alţii mai buni. Totul depinde de încrederea pe care mi-a acordă jucătorii. Eu mă simt competent pentru a antrena această echipă", a spus Koeman.
Ultima etapă:
  • Real Madrid - Villarreal
  • Valladolid - Atletico Madrid
  • Eibar - Barcelona
Clasament:
  • 1 Atletico Madrid 83 puncte
  • 2 Real Madrid 81
  • 3 Barcelona 76
  • 4 Sevilla 74
Liga
Koeman se scuză după Barcelona – Bayern 0-3: "Cu Messi, Griezmann și Suarez pe teren a fost 2-8"
19/09/2021 LA 16:27
Liga
Rămâne Koeman la Barcelona? Jurnaliștii l-au iritat pe olandez cu întrebările: "Amintiți-vă asta!"
19/09/2021 LA 13:56