Atletico Madrid a învins cu 5-0 pe Osasuna miercuri seara iar Oblak a făcut istorie, acesta fiind meciul cu numărul 100 în care nu a primit gol din cele 182 de partide jucate în La Liga. Internaționalul sloven a depășit astfel recordul stabilit de Miguel Reina, care a ajuns la aceeași bornă după 222 de meciuri.
Vorbind după ce a ajuns la acest record, Oblak a declarat că se simte într-o formă bună în ciuda pauzei forțate de pandemia de coronavirus: ”Mă simt foarte bine. Nu pare că am avut o pauză de trei luni. Simt că merge totul bine în poartă. Poate a fost mai greu în primul meci, dar ne îmbunătățim și sper să atacăm și în restiul meciurilor ca astăzi”.
”Ca să fiu sincer, nu acord mare importanță statisticilor. Aud ce spune lumea. Mă bucur că am ajuns la această bornă, dar sper să nu mă opresc aici”, a adăugat el.
Liga
Ernesto Valverde: "E mai bine ca oamenii să nu știe adevărul despre Leo Messi"
19/08/2021 LA 14:39

Jan Oblak, unul dintre cei mai buni portari din lume

Oblak a devenit unul dintre cei mai buni portari din lume de când a ajuns la Atletico Madrid în 2014. Jucătorul de 27 de ani a cucerit Europa League, SuperCupa Europei și SuperCupa Spaniei cu Atletico Madrid și a ajuns în finala UEFA Champions League în sezonul 2015/2016. Slovenul are cele mai multe meciuri fără gol primit în istoria lui Atletico și este primul străin care ajunge la o astfel de bornă.
Oblak a câștigat Premiul Zamora, acordat celui mai bun goalkeeper din La Liga, în ultimele patru sezoane însă recent a subliniat că se concentrează pe a câștiga Champions League cu Atletico, nu pe premii individuale.
”Acest sezon a fost ciudat, a fost diferit de toate celelalte și nu va fi la fel când vom juca cu porțile închise pentru că fanii noștri sunt ca un jucător în plus, dar cine știe cum se va termina?”, a declarat el pentru Marca.
”În ceea ce privește Premiul Zamora, nu mă gândesc niciodată la asta. Anul ăsta nu-l mai am rival doar pe Thibaut Courtois, am doi-trei portari care au un sezon grozav. Dar nu asta mă interesează, vreau să câștig Champions League”, a afirmat el. Atletico Madrid este pe locul patru din La Liga după 29 de etape.
https://i.eurosport.com/2020/06/18/2834889.jpg
Liga
Laporta, atac fără precedent la Bartomeu: "A ruinat Barcelona!" Care este noul plafon salarial
16/08/2021 LA 11:19
Liga
"Nu sunt bani!" Leo Messi și-a anunțat colegii de la Barcelona că pleacă de la echipă pe WhatsApp
12/08/2021 LA 17:59