Jese Rodriguez a fost nevoit să aștepte până în ultima zi a perioadei de transferuri pentru a-și găsi o nouă echipă. După lungi căutări, atacantul de 27 de ani a semnat liber de contract cu Las Palmas, formația pentru care a mai evoluat și în 2017, sub formă de împrumut de la PSG.

În luna decembrie a anului trecut, Mundo Deportivo anunța că Jese a luat legătura cu oficialii lui Las Palmas și s-a autopropus la echipa aflată în prezent pe locul 10 în Liga a 2-a din Spania. Și, spre norocul lui Jese, a fost acceptat și a semnat un contract valabil până la finalul sezonului.

Liga
Președintele La Liga le acuză pe Manchester City și PSG că sunt ”dopate financiar”
ACUM 3 ORE

Astăzi, Jese va efectua vizita medicală la Las Palmas, înainte să fie prezentat oficial.

În timpul împrumutului din 2017, atacantul iberic a marcat 3 goluri în 16 apariții pentru Las Palmas.

https://i.eurosport.com/2017/01/30/2015266.jpg

Jese Rodriguez, dublu câștigător de Champions League cu Real Madrid, a semnat cu Las Palmas

Crescut la academia lui Real Madrid, Jese Rodriguez era văzut drept un jucător de mare viitor, care le-ar fi putut crea oricând concurență titularilor din atacul "galacticilor". În 2011, Jose Mourinho, aflat la vremea respectivă pe banca Realului, l-a chemat la prima echipă pe tânărul atacant spaniol. Iar Jese n-a dezamăgit, cel puțin la început.

Ibericul a avut prestații excelente și s-a integrat rapid alături de starurile Realului, printre care se număra și Cristiano Ronaldo. Jese a început să marcheze și să ofere pase decisive, iar în scurt timp avea să fie folosit și în meciurile din UEFA Champions League.

În perioada 2013-2016, sub comanda lui Rafael Benitez - succesorul lui Mourinho - Rodriguez a adunat aproape 100 de apariții la Real Madrid, contribuind la cucerirea a 5 trofee. Printre acestea se numără și două Ligi ale Campionilor, în 2014 și 2016.

https://i.eurosport.com/2020/12/06/2950141.jpg

Jese Rodriguez, cumpărat de PSG în 2016

Deși avea foarte multă calitate și potențial, Jese a fost chinuit mult timp de o accidentare la ligamentele genunchiului. Când și-a revenit, după luni bune de recuperare, spaniolul nu s-a mai ridicat la același nivel.

Zidane, instalat pe banca tehnică în iarna anului 2016, nu l-a mai inclus pe Jese în planurile sale, iar în cele din urmă ibericul a plecat de la Real. Aflat încă la o vârstă bună, Rodriguez n-a dus lipsă de oferte și a fost cumpărat de PSG în schimbul a 25 de milioane de euro.

Jese a avut probleme de adaptare la campioana Franței, iar după numai 6 luni a fost împrumutat la Las Palmas, în Spania. Așa a început o serie continuă de trasferuri sub formă de împrumut, din care atacantul iberic părea nu poate ieși. În ultimii 4 ani, Jese a mai fost împrumutat la Stoke, Real Betis și Sporting Lisabona.

În decembrie 2020, Jese a plecat definitiv de la PSG. Atacantul de 27 de ani a avut nevoie de două luni pentru a-și găsi un nou angajament. Așadar, Jese va evolua la Las Palmas cel puțin până la finalul sezonului și va încerca să pună umărul la promovarea echipei în La Liga.

https://i.eurosport.com/2021/02/01/2983035.jpg
Liga
Barcagate | Lista neagră a lui Bartomeu! Ce persoane trebuiau discreditate pe rețelele sociale
ACUM 4 ORE
Liga
Șeful La Liga, conflict cu Manchester City pe tema fairplay-ului financiar
ACUM 21 ORE