Joan Laporta, cel care a câștigat președinția clubului la jumătatea acestui sezon, a susținut prima sa conferință de presă din al doilea mandat ca președinte al catalanilor. El a fost întrebat despre viitorul lui Ronald Koeman, olandezul fiind numit de vechiul regim: "Da, i-am spus lui Koeman că nu este antrenorul meu preferat și i-am cerut timp să găsesc o alternativă. Dacă nu găsesc una, i-am spus că poate să continue", a declarat Laporta.
Totuși, Laporta știe că îi va fi foarte greu să "scape" de pe banca tehnică de olandez. Chiar dacă vrea să-l schimbe și a recunoscut public acest aspect, catalanii nu-și permit în acest moment să facă acest pas pentru că ar trebui să scoată din conturi o sumă foarte mare, iar clubul nu traversează cea mai bună perioadă din punct de vedere financiar.

Joan Laporta "s-a pricopsit" cu Ronald Koeman pe banca tehnică a Barcelonei

Liga
Variantă surpriză pentru banca tehnică a Barcelonei! Cine e antrenorul pe care a pus ochii Laporta
IERI LA 07:43
După cum transmite publicația catalană RAC1, Laporta va trebui să se gândească de mai multe ori până să ia decizia de a-l înlătura pe Koeman de la cârma trupei de pe Camp Nou, asta pentru că olandezul ar urma să primească 12 milioane de euro în cazul în care va fi dat afară înainte de încheierea contractului.
Tocmai din acest motiv, Laporta nu poate acționa imediat. În prezent, Barcelona are datorii de peste un miliard de euro, iar situația fotbalistică din ultimul sezon nu a fost cea dorită de conducere. Din cauza crizei financiare pe care clubul o traversează, Laporta preferă să analizeze și să facă mutări pe piața jucătorilor liberi de contract, așa cum sunt Memhis Depay sau Sergio Aguero.
Liga
Ce i-a transmis Laporta lui Koeman înaintea partidei de la Cadiz: "Aceste situații se depășesc..."
23/09/2021 LA 14:11
Liga
Koeman se scuză după Barcelona – Bayern 0-3: "Cu Messi, Griezmann și Suarez pe teren a fost 2-8"
19/09/2021 LA 16:27