Ultima promisiune a lui Laporta este legată de celebra academie a Barcelonei, La Masia. Fostul oficial al catalanilor a detaliat planul său de dezvoltare a academiei care de-a lungul timpului a produs fotbaliști extraordinari, precum Andres Iniesta, Gerard Pique, Cesc Fabregas, Xavi Hernandez și Lionel Messi.
Printre altele, Laporta a declarat că noul slogan al academiei La Masia va fi "You'll never walk alone" (trad. - Nu vei merge niciodată singur), identic cu titlul celebrului imn al lui Liverpool.
Academia Barcelonei a încetat să mai producă talente pe bandă rulantă în ultimii ani, iar Laporta își dorește să rezolve această problemă:
Liga
Ernesto Valverde: "E mai bine ca oamenii să nu știe adevărul despre Leo Messi"
19/08/2021 LA 14:39
"La Masia va deveni un însoțitor personalizat al jucătorului, sub sloganul 'You'll never walk alone'. Vrem să devenim un Centru de Înaltă Performanță și Excelență Sportivă și să fim atenți la dezvoltarea personală a jucătorilor, astfel încât să nu fie îngrijiți în mod generic, ci individual.
Vom face asta cu foarte mare grijă, folosind valorile care creează personalități puternice și de care suntem mândri. Vrem să avem în academie jucători care iubesc Barca.", a comunicat Joan Laporta, pe site-ul personal.

Laporta are planuri mari dacă va fi reales președinte la Barcelona

Laporta s-a mai aflat la cârma Barcelonei între 2003 și 2010, perioadă în care catalanii au bifat inclusiv acel sezonul extraordinar 2008/2009. Cu Pep Guardiola pe banca tehnică și cu Messi în teren, trupa de pe Camp Nou a cucerit în acea stagiune toate trofeele puse în joc: Liga Campionilor, titlul în Spania, Cupa Spaniei, Supercupa Spaniei, Supercupa Europei și Campionatul Mondial al Cluburilor.
Dacă va fi reales președinte al Barcelonei, principalul obiectiv al lui Laporta va fi, evident, să-l convingă pe Messi să rămână pe Camp Nou. În ianuarie, starul argentinian va intra în ultimele 6 luni de contract cu echipa pentru care a evoluat întreaga carieră și va putea negocia cu alte cluburi.
Alegerile prezidențiale de la Barcelona vor avea loc tot în ianuarie, motiv pentru care Laporta va trebui să se miște foarte repede dacă va câștiga. Principalul candidat al lui Laporta va fi Victor Font.
Celebra piesă "You'll never walk alone" a devenit imnul lui Liverpool, care răsună la fiecare meci disputat de campioana Angliei pe Anfield. De asemenea, trebuie amintit faptul că piesa cântată de Gerry & The Pacemakers este fredonată și de fanii Borussiei Dortmund și ai lui Celtic.
Totuși, cei mai mulți iubitori ai fotbalului asociază cântecul respectiv cu Liverpool și celebrul stadion Anfield.
Liga
Laporta, atac fără precedent la Bartomeu: "A ruinat Barcelona!" Care este noul plafon salarial
16/08/2021 LA 11:19
Liga
"Nu sunt bani!" Leo Messi și-a anunțat colegii de la Barcelona că pleacă de la echipă pe WhatsApp
12/08/2021 LA 17:59