Deja este arhicunoscut faptul că antrenorul Barcelonei și căpitanul lui Betis au una dintre cele mai reci relații din fotbal. Ultimul "glonț" dintre cei doi a fost aruncat recent, într-un interviu oferit de Joaquin pentru El Larguero:
"Nu l-aş aduce pe Koeman la clubul Betis nici măcar ca angajat la utilităţi. Am întors pagina, ne-am spus reciproc ce a fost de spus. Din fericire, nu a durat mult colaborarea cu el și am reușit să salvăm anul terminând cât mai demn posibil, deoarece acel sezon a fost foarte complicat din toate punctele de vedere.", a declarat, recent, atacantul lui Real Betis.
Cei doi "dușmani" au colaborat la Valencia în sezonul 2007/2008. Joaquin fusese cumpărat de "lilieci" în 2006 de la Betis, în schimbul a 25 milioane de euro, urmând ca tehnicianul olandez să fie numit la cârma echipei în toamna anului 2007.
Liga
Ernesto Valverde: "E mai bine ca oamenii să nu știe adevărul despre Leo Messi"
19/08/2021 LA 14:39
Koeman a rezistat la Valenca până în primăvara anului 2008, când a fost demis.

Reacția lui Koeman, după declarația acidă a lui Joaquin

Acum, la 12 ani distanță, cei doi se pregătesc de o revedere pe care presa din Spania o așteaptă cu mare interes.
La conferința de presă premergătoare partidei de pe Camp Nou, Ronald Koeman a fost întrebat despre remarca acidă a fostului său jucător. Tehnicianul olandez nu s-a putut abține și a aruncat, la rândul său, o ironie subtilă:
"Înțeleg că acest subiect este foarte atractiv pentru presă, dar pe mine nu mă impresionează. Puteți vorbi, dar este problema voastră. Eu mă gândesc doar la meciul de mâine, ci nu la lucruri individuale sau din trecut. Știm cu toții deja cât de bine vorbește Joaquin.", a spus, pe un ton ironic, Ronald Koeman, citat de Mundo Deportivo.
Barcelona vs Real Betis se joacă mâine, de la ora 17:15.
https://i.eurosport.com/2020/11/03/2927919.jpg
Liga
Laporta, atac fără precedent la Bartomeu: "A ruinat Barcelona!" Care este noul plafon salarial
16/08/2021 LA 11:19
Liga
"Nu sunt bani!" Leo Messi și-a anunțat colegii de la Barcelona că pleacă de la echipă pe WhatsApp
12/08/2021 LA 17:59