Lucas Vazquez a devenit titular incontestabil sub comanda lui Zinedine Zidane. Internaționalul iberic, care evoluează pe postul de atacant de bandă dreapta, a fost crescut la academia lui Real Madrid și a debutat la prima echipă în 2015, după o scurtă aventură la Espanyol.
Vazquez a progresat enorm la formația madrilenă, îndrumat de Zidane. Tehnicianul francez i-a oferit multe șanse, iar în prezent este considerat o piesă de bază în primul "11" al campioanei Spaniei. Vazquez este un jucător polivalent, care poate umple oricând și "găurile" din zona defensivă.
Per total, Vazquez a adunat 236 de apariții la Real Madrid, reușind să înscrie 26 de goluri și să ofere 53 de assist-uri. Ibericul, de 2 ori campion în La Liga și de 3 ori câștigător al Ligii Campionilor se va despărți de Real la finalul sezonului.
Liga
Ernesto Valverde: "E mai bine ca oamenii să nu știe adevărul despre Leo Messi"
19/08/2021 LA 14:39

Lucas Vazquez a refuzat prelungirea contractului cu Real Madrid! Spaniolul, cu gândul la un transfer în Qatar

Încă din luna ianuarie, oficialii Realului și impresarul lui Vazquez s-au întâlnit şi au discutat pe marginea unui nou contract. Conducătorii i-au propus o înţelegere pe 3 ani, dar reprezentantul fotbalistului nu a fost de acord cu salariul.
Acum, președintele Florentino Perez şi agentul Jose Angel Sanchez s-au aşezat din nou la masa tratativelor, tot fără succes, oferta Realului fiind prea mică faţă de pretenţiile jucătorului de bandă dreaptă, anunţă Marca.
În același timp, Lucas Vazquez are o ofertă greu de refuzat din punct de vedere financiar din Qatar. Ibericul a fost curtat de arabi şi vara trecută, dar Real a refuzat să îl cedeze.
Acum, din postura de jucător liber de contract, Vazquez îşi permite să aibă pretenţii financiare şi mai mari, iar formaţia din zona Golfului care îl doreşte pare dispusă să i le îndeplinească.
https://i.eurosport.com/2017/09/20/2171369.jpg

Jorge de Frutos, înlocuitorul ideal pentru Lucas Vazquez la Real Madrid

Potrivit cotidianului Marca, Zidane îl va aduce la Real, după plecarea "favoritului său", pe Jorge de Frutos (24 de ani), extrema lui Levante.
Traseul lui De Frutos este similar cu cel al lui Vazquez. Atacantul de 24 de ani a fost crescut la academia Realului, iar în 2019 a fost trimis sub formă de împrumut, mai întâi la Real Valladolid, apoi la Rayo Vallecano.
"Galacticii" l-au vândut definitiv vara trecută, la Levante, în schimbul unei sume care poate ajunge până la 5 milioane de euro.
De notat că Real a oprit un procent de 50% din drepturile lui De Frutos. Astfel, madrilenii au dreptul să refuze o primă ofertă pe care Levante ar putea s-o primească pentru transferul său. În urmă cu câteva săptămâni, în presă s-a scris despre interesul Sevillei în serviciile lui De Frutos.
https://i.eurosport.com/2021/03/18/3013739.jpg

Cine este Jorge de Frutos, jucătorul favorit să-i călce pe urme lui Lucas Vazquez la Real Madrid

Oficialii lui Real Madrid sunt încrezători că De Frutos îl va înlocui cu succes pe Vazquez. Atacantul iberic a avut evoluții consistente în tricoul lui Levante în actualul sezon și i-a atras atenția inclusiv selecționerului naționalei Spaniei, Luis Enrique.
Chiar dacă încă nu a fost chemat la prima reprezentativă, De Frutos are toate șansele să bifeze această performanță în viitorul apropiat, dacă va continua să joace în aceeași manieră.
  • Jorge de Frutos a bifat 30 de apariții în tricoul lui Levante, în toate competițiile, reușind să marcheze 3 goluri și să ofere 10 pase decisive.
  • La ora actuală, atacantul de 24 de ani este cotat la 4 milioane de euro de transfermarkt.com.
Liga
Laporta, atac fără precedent la Bartomeu: "A ruinat Barcelona!" Care este noul plafon salarial
16/08/2021 LA 11:19
Liga
"Nu sunt bani!" Leo Messi și-a anunțat colegii de la Barcelona că pleacă de la echipă pe WhatsApp
12/08/2021 LA 17:59