Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

"Echipa mea arată ca Barca? Nu, nu vreau așa ceva!". Catalanii, făcuți "K.O." de un antrenor renumit

Cosmin Cioboata

Actualizat 30/10/2020 la 18:34 GMT+2

Jorge Jesus, celebrul antrenor al Benficăi, a avut o declarație neașteptată aseară, la finalul meciului cu Standard Liege, din grupele UEFA Europa League. Tehnicianul de 66 de ani a spus că nu vrea ca echipa sa să semene cu Barcelona.

Lionel Messi, starul Barcelonei

Credit imagine: Getty Images

Benfica s-a impus categoric în fața lui Standard Liege, scor 3-0, și conduce grupa D din Europa League, din care mai fac parte Rangers și Lech Poznan. Formația scoțiană, pentru care evoluează și Ianis Hagi, a acumulat tot 6 puncte, ca și Benfica, însă are un golaveraj mai slab.
Waldschmidt și Pizzi, cu o "dublă", au înscris pentru Benfica și au adus 3 puncte prețioase. La finalul confruntării de pe "Da Luz", formația portugheză a fost lăudată de Mehdi Carcela, mijlocașul lui Standard Liege.
"Jorge Jesus adoră să aibă posesia mingii. Ne-au dominat clar în prima repriză. Cu Pizzi și Taraabt în primul '11', Benfica se aseamănă cu Barcelona.", a spus Carcela, la finalul meciului.

Jorge Jesus: "Nu vreau ca Benfica să arate ca Barcelona!"

În ciuda cuvintelor frumoase ale jucătorului marocan, Jorge Jesus a considerat comparația cu clubul catalan drept una ofensatoare. Tehnicianul lusitan este de părere că Barcelona din prezent nu mai poate fi considerată un model pentru echipele din Europa.
"Nu cred că arătăm ca Barca. Mi-ar plăcea să arătăm ca Barcelona din urmă cu câțiva ani, dar echipa lor din prezent nu mai seamănă deloc cu cea din trecut. Nu vreau ca Benfica să arate ca echipa Barcelonei de la ora actuală.", a spus Jorge Jesus, citat de Mundo Deportivo.
Barcelona a început modest noul sezon, însă ultimul rezultatul obținut le dă aripi jucătorilor lui Ronald Koeman. Catalanii au învins-o fără emoții pe Juventus, scor 2-0, în grupele UEFA Champions League, și acum privesc optimiști către următoarele partide.
Situația actuală de pe Camp Nou este una tranzitorie, ca urmare a demisiei anunțate de președintele Josep Maria Bartomeu, extrem de criticat de fanii "blaugrana" în ultima perioadă.

Jorge Jesus, 10 trofee cucerite pe banca Benficăi

Jorge Jesus este unul dintre antrenorii cu renume din fotbalul modern. Lusitanul a bifat performanțe impresionante pe banca Benficăi, formație pe care a mai pregătit-o și în perioada 2009-2015. Per total, Jesus a cucerit 10 trofee alături de formația din Lisabona, reușind să ajungă și în două finale UEFA Europa League consecutive, în 2013 și 2014.
Tehnicianul de 66 de ani a revenit la cârma Benficăi în această vară și a semnat un contract valabil pe 2 ani.
De-a lungul carierei de antrenor, Jorge Jesus a mai câștigat 9 trofee, alături de Braga, Sporting Lisabona, Al Hilal și Flamengo. Pe banca lui Flamengo, portughezul și-a trecut în cont Copa Libertadores, apoi a ajuns până în finala Campionatului Mondial al Cluburilor.
Premier League, program etapa 7
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo