Sezonul trecut a fost unul de tristă amintire pentru Barcelona, care a ratat toate obiectivele. Dezamăgit de proiectul lui Bartomeu și erorile în serie ale acestuia, Messi a cerut să plece, sugerând că echipa nu mai are vreo șansă să câștige ceva notabil.
În paralel, clubul l-a demis pe Quique Setien și l-a adus pe Koeman, dar nul antrenor nu știe pe cine se va baza, în condițiile în careși alți fotbaliști sunt pe picior de plecare. De această dată, decizia de a-i pune pe lista de transferuri a aparținut clubului, care vrea să gestioneze criza financiară post-pandemie prin renunțarea la fotbaliștii cu salarii mari, care nu pot ajuta clubul pe termen lung.
Cert e că nu pare să existe o idee coerentă de gestionare a crizei, iar lucrurile au alunecat într-o direcție nedorită. Lucru recunoscut și de Frenkie de Jong, care a admis că, din ce a văzut în media, la club există un adevărat haos.
Fotbal
Cursa pentru Balonul de Aur are un favorit uriaș! Messi, cotat cu aceleași șanse ca... Bonnuci
ACUM O ZI
"Am urmărit subiectul de la distanță, am citit ce a apărut în presă. Cum să vă spun, e cam haos acum la club, se întâmplă foarte multe lucruri. Dar nu am vorbit personal cu Messi, nici cu vreun oficial al clubului", a spus De Jong, în conferința de presă din cantonamentul Olandei.

De Jong: "Sper să înțeleg ce se întâmplă când mă întorc la Barcelona"

Întrebat cum vede viitorul Barcelonei, în condițiile în care se pune problema plecării celui mai bun jucător, dar și în contextul unor alte transferuri preconizate (Luis Suarez la Juventus pare a fi o afacere ca și făcută), De Jong a recunoscut că nu înțelege foarte multe în acest moment.
Odată întors la club după meciurile internaționale, mijlocașul speră să își facă o idee clară despre strategia catalanilor și despre obiectivele pe termen mediu și lung ale clubului.
"Voi vedea mai multe când mă întorc la club. Atunci voi înțelege mai bine ce se întâmplă cu exactitate. Acum, ca să fiu sincer, nu înțeleg prea multe și nu știu ce va urma", a mai spus mijlocașul.
Ligue 1
Messi, adio revenire la Barcelona! Va cumpăra 35% din acțiunile clubului la care va juca din 2023
17/05/2022 LA 06:19
Liga
Messi, așteptat înapoi la Barcelona! Anunțul tatălui său care le dă speranțe fanilor din Spania
15/05/2022 LA 16:31