Cu toții au fost de acord că acum este momentul în care trebuie să fie alături de angajații non-sportivi ale căror venituri vor fi cel mai grav afectate.
În situația generată de pandemie, Real a publicat astăzi un comunicat oficial în care se precizează că jucătorii și staff-ul tehnic vor renunța în mod voluntar la 10-20% din salariul lunar din acest an pentru a putea acoperi salariile celorlalți angajați ai clubului.
"Jucătorii și antrenorii echipelor de fotbal și de baschet din cadrul clubului Real Madrid, conduși de căpitanii lor și împreună cu directorii executivi au hotărât, în mod voluntar, să-și reducă remunerația din acest an cu 10-20%, având în vedere circumstanțele date.
Liga
Ernesto Valverde: "E mai bine ca oamenii să nu știe adevărul despre Leo Messi"
19/08/2021 LA 14:39
Prin această măsură adoptată, încercăm să evităm efectele traumatice care ar putea afecta ceilalți anagajați în următoarea perioadă. În plus, decizia respectivă va ajuta clubul din punct de vedere financiar, ca urmare a scăderii veniturilor din următoarele luni.
Consiliul de Lucru al clubului Real Madrid susține această decizie, pe care o consideră responsabilă și exemplară.", se arată în comunicatul emis de Real Madrid.

Kroos, împotriva reducerii salariului

Anunțul madrilenilor a venit în contradictoriu cu declarația recentă a lui Toni Kroos, în care a dezvăluit că nici nu se gândește la micșorarea salariilor:
"O scădere a salariului este ca şi cum ai face o donaţie către o persoană sau către clubul său. Sunt în favoarea salariului plătit integral şi pentru a face lucruri folositoare cu acei bani. Toată lumea este rugată să ajute acolo unde este nevoie şi există multe locuri unde este cazul.", a spus Kroos, pentru L'Equipe.

Barca și Atletico au aplicat reducerile salariale

Real Madrid nu este primul club din La Liga care aplică reducerile salariale. Barcelona și Atletico Madrid au anunțat în urmă cu câteva zile micșorarea remunerațiilor jucătorilor și staff-ului tehnic, pentru a putea fi plătiți angajații non-sportivi.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Liga
Laporta, atac fără precedent la Bartomeu: "A ruinat Barcelona!" Care este noul plafon salarial
16/08/2021 LA 11:19
Liga
"Nu sunt bani!" Leo Messi și-a anunțat colegii de la Barcelona că pleacă de la echipă pe WhatsApp
12/08/2021 LA 17:59