În 2004, când a debutat pentru catalani, Messi avea doar 17 ani. Să împartă același vestiar cu Puyol, Xavi, Ronaldinho sau Deco a fost copleșitor, însă tânărul argentinian a avut un sprijin în Samuel Eto'o.
Camerunezul a avut grijă ca Messi să nu fie împovărat peste măsură de numele colegilor săi și l-a sfătuit ce trebuie să schimbe astfel încât să devină un jucător de mare valoare. Sud-americanul a ascultat atent și a făcut modificările necesare, spre bucuria lui Eto'o, care e mândru că a contribuit la dezvoltarea unuia dintre cei mai mari fotbaliști din istorie.
"El mi-a mărturisit că datorită sfaturilor mele, pe care nu o să le spun, cariera sa s-a schimbat. El a trebuit să facă două sau trei lucruri în plus, dar a avut întotdeauna un talent fantastic. Sunt mândru și fericit să văd că a scris o poveste care încă nu s-a terminat. Va fi dificil să-l depășească cineva vreodată", a spus Eto'o, citat de sport.es.
Liga
Barcelona l-a transferat pe cel mai talentat puști din Turcia! Cine este noua speranță a catalanilor
ACUM 4 ORE

Messi, de o modestie impresionantă

Dacă din punct de vedere fotbalistic Messi s-a schimbat, fiind extrem de motivat să modifice anumite lucruri pentru a progresa, din punct de vedere uman acesta a rămas la fel.
Faima și zecile de trofee câștigate nu l-au făcut arogant, păstrând tot timpul contactul cu realitatea.
"Nu s-a schimbat din punct de vedere al calității umane. E aceeași persoană bună pe care am întâlnit-o prima oară", a mai spus Eto'o.
Eto'o a jucat pentru FC Barcelona timp de cinci sezoane, din 2004 până în 2009. În această perioadă, a jucat 199 de meciuri și a marcat 130 de goluri . Alături de Yaya Toure, este singurul jucător care a primit trofeul pentru cel mai bun jucător de fotbal african al anului de patru ori (2003, 2004, 2005 și 2010).
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Serie A
4 forțe din Europa se luptă pentru transferul unei vedete din naționala Germaniei
ACUM 6 ORE
Liga
Ce i-a transmis Laporta lui Koeman înaintea partidei de la Cadiz: "Aceste situații se depășesc..."
ACUM 6 ORE