În 2004, când a debutat pentru catalani, Messi avea doar 17 ani. Să împartă același vestiar cu Puyol, Xavi, Ronaldinho sau Deco a fost copleșitor, însă tânărul argentinian a avut un sprijin în Samuel Eto'o.
Camerunezul a avut grijă ca Messi să nu fie împovărat peste măsură de numele colegilor săi și l-a sfătuit ce trebuie să schimbe astfel încât să devină un jucător de mare valoare. Sud-americanul a ascultat atent și a făcut modificările necesare, spre bucuria lui Eto'o, care e mândru că a contribuit la dezvoltarea unuia dintre cei mai mari fotbaliști din istorie.
"El mi-a mărturisit că datorită sfaturilor mele, pe care nu o să le spun, cariera sa s-a schimbat. El a trebuit să facă două sau trei lucruri în plus, dar a avut întotdeauna un talent fantastic. Sunt mândru și fericit să văd că a scris o poveste care încă nu s-a terminat. Va fi dificil să-l depășească cineva vreodată", a spus Eto'o, citat de sport.es.
Liga
Punct final în La Liga. Villarreal prinde UEFA Conference League după succesul de pe Camp Nou
22/05/2022 LA 21:51

Messi, de o modestie impresionantă

Dacă din punct de vedere fotbalistic Messi s-a schimbat, fiind extrem de motivat să modifice anumite lucruri pentru a progresa, din punct de vedere uman acesta a rămas la fel.
Faima și zecile de trofee câștigate nu l-au făcut arogant, păstrând tot timpul contactul cu realitatea.
"Nu s-a schimbat din punct de vedere al calității umane. E aceeași persoană bună pe care am întâlnit-o prima oară", a mai spus Eto'o.
Eto'o a jucat pentru FC Barcelona timp de cinci sezoane, din 2004 până în 2009. În această perioadă, a jucat 199 de meciuri și a marcat 130 de goluri . Alături de Yaya Toure, este singurul jucător care a primit trofeul pentru cel mai bun jucător de fotbal african al anului de patru ori (2003, 2004, 2005 și 2010).
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Liga
Lewandowski i-a spus lui Xavi ce își dorește pentru a semna cu Barcelona! Ce pretenții are polonezul
20/05/2022 LA 07:40
Premier League
3 cluburi din Premier League, pe urmele unui jucător de la Barcelona! Cine a demarat discuțiile
19/05/2022 LA 07:21