Una dintre cele mai ciudate povești din istoria modernă a fotbalului s-a întâmplat în Spania. În iunie 2015, unul dintre cei mai promițători jucători din Academia lui Real Madrid a preferat să "agațe ghetele în cui" fără vreo explicație. Ivan Saez avea atunci doar 20 de ani și, deși nu era încă o variantă pentru primul "11" galactic, era extrem de curtat de formațiile din La Liga.
Acum, la 25 de ani, Saez e antrenor personal și antreprenor, având propria firmă, și nu regretă deloc decizia. Din spusele sale, a fost extrem de dezamăgit de fotbal și de ceea ce se întâmplă în spatele cortinei.
"Primul lucru pe care l-am făcut a fost să șterg din agenda telefonului toate contactele legate de fotbal și să stau departe de rețelele sociale", și-a început Saez istorisirea într-un material realizat azi de Marca.
Cupa Mondială FIFA
Ronaldo nu lasă garda jos după prima victorie a Portugaliei de la Cupa Mondială! Mesajul lusitanului
ACUM 14 ORE

Ce l-a determinat pe Ivan Saez să renunțe la fotbal

Întrebat punctual care a fost momentul cheie care l-a determinat să ia această decizie, în condițiile în care fotbalul i-ar fi oferit o siguranță financiară, Ivan Saez a explicat că nu mai simțea vreo plăcere și a preferat să își canalizeze toate energiile spre facultate.
"Există un foc interior care ne ghidează încă din copilărie. Iluzia pentru fotbal la mine s-a consumat, până când acel foc lăuntric s-a stins de tot. Nicio ofertă primită nu a putut să îl reînvie. Nu v-am oferit la momentul respectiv un motiv clar pentru care am decis să renunț la fotbal, au fost o serie de lucruri care m-au determinat să nu mai vreau să activez în acest domeniu, să nu țin cont de vreo ofertă venită. Aveam nevoie de o schimbare. Toată lumea și-a pus mâinile în cap și mi-a spus că sunt nebun, mulți au încercat să mă convingă că nu procedez cum trebuie, dar eu știam că am nevoie de altceva", a mai spus fostul fundaș central.
Mulți jucători care au cariera stopată brusc - în general de accidentări - acuză șocul. Scoși din ritmul dat de viața de jucător profesionist, aceștia o apucă de multe ori pe căi greșite, simțindu-se frustrați și neajutorați. La Saez nu a fost vorba în niciun moment de "efecte secundare", el fiind foarte determinat să aleagă un alt drum în viață.
"Schimbarea mi-a făcut bine. Evident, au existat și momente mai puțin plăcute, când îmi reveneau anumite amintiri și regretam puțin. A fost vorba de o modificare totală a vieții mele, dar am știut să mă adaptez bine. M-am resteta, m-am deconectat și m-am îndreptat spre studiu. Mi-a fost clar ce vreau să fac", a concluzionat fostul apărător.
https://i.eurosport.com/2020/05/10/2816885.jpg
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Cupa Mondială FIFA
Vinicius ar putea lipsi din formula de start a Braziliei pentru meciul cu Serbia! Motivul lui Tite
22/11/2022 LA 11:01
Fotbal
Sport.es: Ronaldo, propus la Real Madrid, după accidentarea lui Benzema
20/11/2022 LA 17:04