Oficialii catalani, în frunte cu președintele Josep Maria Bartomeu, l-au demis pe tehnicianul Quique Setien după meciul din Portugalia și i-au găsit repede înlocuitor. Ronald Koeman, fostul jucător legendar de pe Camp Nou, a semnat un contract pe 2 ani cu formația blaugrana, care se află în pericol să-l piardă pe talismanul Lionel Messi. Koeman încearcă să-l convingă să rămână pe Camp Nou, în ciuda ofertelor tentante vehiculate în presa internațională.
Bartomeu încearcă să readucă trupa catalană deasupra liniei de plutire, însă misiunea nu se anunță deloc ușoară. Barcelona are nevoie de un suflu nou, iar prezența căpitanului Messi reprezintă un element esențial. Așadar, presiunea de pe umerii lui Josep Maria Bartomeu crește în mod continuu. Acesta se teme că și-ar putea pierde poziția în primăvara anului viitor, când vor avea loc alegerile din cadrul clubului.
Pe lista candidaților se numără și Jordi Farre, omul care a anunțat în presa spaniolă că a purtat discuții cu Jurgen Klopp, actualul manager al lui Liverpool. Tehnicianul german, care mai are contract cu clubul englez până în 2024, a declarat recent că își va lua un an de pauză după aventura de pe Anfield.
Liga
Ernesto Valverde: "E mai bine ca oamenii să nu știe adevărul despre Leo Messi"
19/08/2021 LA 14:39
În plus, Klopp nu exclude retragerea din fotbal peste 4 ani, dacă nu va mai avea aceeași dorință ca până acum.

Scenariul impresionant anunțat pe Camp Nou

:

Jurgen Klopp la Barcelona

Farre are un plan extrem de ambițios și n-a ezitat să vorbească despre el, într-un interviu oferit pentru publicația Sport.es:
"Dacă Ronald Koeman va face treabă bună, cu siguranță va rămâne la Barcelona. Este o perioadă extrem de grea, iar Koeman reprezintă o soluție foarte bună, ținând cont că este o legendă a Barcelonei. Evident, eu mi-am conturat propriul plan și deja am început discuțiile cu Jurgen Klopp. El pare omul potrivit pentru Barca.", a spus Jordi Farre, pentru Sport.es.
Pentru ca scenariul măreț al lui Farre să devină realitate, o succesiune de lucruri trebuie să se întâmple. Mai întâi, Farre trebuie să fie ales noul președinte al Barcelonei. Acesta ar putea profita de situația delicată în care a ajuns clubul catalan sub comanda lui Bartomeu, iar un plan precum cel al aducerii lui Klopp ar putea fi în avantajul său.
Apoi, Farre va trebui să-l convingă pe managerul german să accepte misiunea și să continue la cel mai înalt nivel. Pentru asta, catalanii vor fi nevoiți să-i asigure lui Klopp jucătorii pe care și-i dorește, așa cum s-a întâmplat în momentul sosirii la Liverpool.
În cazul în care scenariul se va transforma în realitate în 2024, Jurgen Klopp va bifa prima sa aventură în La Liga. În afară de campionatul Angliei, germanul a mai antrenat doar în Bundesliga, la Mainz și Borussia Dortmund.
De-a lungul timpului, Jurgen Klopp a cucerit 9 trofee. El a transformat-o complet pe Liverpool din momentul instalării sale, în urmă cu 5 ani, reușind să câștige titlul în Premier League, primul al "cormoranilor" după 30 de ani. De asemenea, Klopp a mai adus pe Anfield alte 3 trofee: UEFA Champions League, Supercupa Europei și Campionatul Mondial al Cluburilor.
Liga
Laporta, atac fără precedent la Bartomeu: "A ruinat Barcelona!" Care este noul plafon salarial
16/08/2021 LA 11:19
Liga
"Nu sunt bani!" Leo Messi și-a anunțat colegii de la Barcelona că pleacă de la echipă pe WhatsApp
12/08/2021 LA 17:59