Viitorul lui Marcelo la Real Madrid este tot mai incert. Contractul brazilianului expiră în vara anului 2022, iar clubul nu dă vreun semn că și-ar dori prelungirea acestuia. Marcelo și-a pierdut postul de titular în dauna lui Mendy și o plecare a sa la finele acestui sezon este tot mai probabilă, Real preferând să renunțe la salariul său uriaș (8,3 milioane de €/sezon) și să încaseze poate și o sumă de bani în schimbul său.
În plus, Realul este interesată de David Alaba, o dovadă clară că Marcelo nu mai face parte din planurile de viitor ale madrilenilor. Marcelo a fost titluar aseară, în meciul catastrofal făcut de Real la Valencia, iar evoluția lui a fost departe de cea din anii trecuți. Aceasta a fost probabil una dintre ultimele șanse pe care i le-a oferit Zidane fundașului stânga, mai ales că unii dintre liderii echipei au părut surprinși și revoltați de faptul că Marcelo a fost titular în detrimentul lui Mendy.

Inter și Juventus se bat pe Marcelo

Turkish Süper Lig
Marcelo, dorit de o echipă puternică din Europa! Unde ar putea ajunge după despărțirea de Real
13/01/2022 LA 09:54
În aceste condiții, o despărțire a brazilianului de clubul la care evoluează din 2007 este tot mai probabilă. Cu toate că forma arătată în ultima vreme nu este cea mai bună, Marcelo nu duce lipsă de oferte de la echipe importante. Pe site-ul Todofichajes.com a apărut un articol în care se sugerează că Marcelo este dorit cu insistență în Serie A, la Juventus și Inter.
Marcelo ar fi o variantă ideală pentru cluburile italiene. Brazilianul ar costa foarte puțin, pentru că în vară va intra în ultimul an de contract, iar pretențiile sale financiare ar putea fi ceva mai mici, având în vedere că va împlini în mai 33 de ani. Relațiile dintre Real și cele 2 cluburi italiene sunt foarte bune, în ultimul timp între ele având loc schimburi importante de jucători (Cristinao Ronaldo la Juventus/Achraf Hakimi la Inter).
La prima vedere, o mutare a lui Marcelo la Juventus ar părea mai probabilă, acolo fiind Crisiano Ronaldo. Acesta ar putea intermedia transferul, știut fiind faptul că lusitanul s-a înțeles foarte bine cu Marcelo la Real, dar se pare că viitorul lui Ronaldo la Torino nu mai este atât de sigur, campiona Italiei vrând să scape de portughez din cauza problemelor financiare. Astfel, o plecare la Inter este mai probabilă. "Nerazurri" au nevoie de un fundaș stânga de valoare și Marcelo ar fi o variantă excelentă.
Rămâne de văzut în primul rând dacă Marcelo va accepta să plece de pe Bernabeu înainte de expirarea contractului, iar apoi ce va alege să facă brazilianul, care cu siguranță va mai avea și alte oferte.
Marcelo a ajuns la Madrid în 2007 și a fost unul dintre cei mai reprezentativi jucători ai echipei în această perioadă de glorie. În cele 514 meciuri jucate pentru "los blancos", Marcelo a înscris 39 de goluri și a dat 99 de pase decisive.
Trofeele câștigate de Marcelo cu Real Madrid
  • 4 x Champions League
  • 5 x La Liga
  • 2 x Cupa Regelui
  • 4 x Supercupa Spaniei
  • 4 x Campionatul Mondial al Cluburilor
  • 3 x Supercupa Europei
Liga
Marcelo, ultima provocare! Brazilianul poate deveni cel mai titrat jucător din istoria Realului
28/12/2021 LA 09:15
Liga
Eden Hazard va fi pentru prima oară titular la Real Madrid, după 3 luni. Anunțul lui Ancelotti
18/12/2021 LA 15:12