Revenirea lui Karim Benzema la naționala Franței a stârnit valuri de reacții în toată lumea fotbalului. Majoritatea fanilor și specialiștilor consideră că atacantului i s-a făcut dreptate după ce a stat departe de reprezentativa țării sale timp de 6 ani, în urma unei acuzații de șantaj asupra conaționalului său, Mathieu Valbuena.
Didier Deschamps a decis că faptele lui Benzema "s-au prescris" și este momentul ca acesta să revină la națională, mai ales că a avut un sezon de excepție la Real Madrid.
Odată cu confirmarea oficială a chemării sale la reprezentativa Hexagonului pentru EURO, Benzema a avut o reacție emoționantă pe rețelel de socializare, afirmându-și mândria de a îmbrăca din nou tricoul naționalei "Cocoșului Galic".
Cupa Mondială FIFA
Selecționerul Tunisiei, prima reacție după victoria cu Franța: "Părăsim competiția cu mândrie!"
30/11/2022 LA 19:48
"Sunt foarte mândru că mă întorc la naționala Franței și pentru încrederea pe care mi-au acordat-o. Mulțumesc familiei mele, clubului meu, prietenilor mei, dumneavoastră ... și tuturor celor care m-au susținut mereu și mi-au dat putere în fiecare zi.", a scris Benzema pe contul de Twitter, alături de o poză cu el în tricoul Franței.

Benzema va primi o ofertă de prelungire a contractului cu Real Madrid

Benzema a ajuns la 33 de ani, dar a demonstrat în acest sezon că este în continuare printre cei mai buni atacanți din fotbalul european. Francezul a marcat 29 de goluri și a dat 8 pase decisive în 45 de meciuri în toate competițiile pentru Real Madrid, iar oficialii de pe Bernabeu îi vor propune o prelungire a contractului.
Actuala înțelegere expiră în vara anului viitor, dar conform presei iberice Realul își dorește prelungirea acesteia până în 2023.
Benzema joacă din 2009 la Real Madrid, fiind printre artizanii marilor performanțe ale "los blancos" din ultimul deceniu, perioadă în care echipa de pe Bernabeu a cucerit 4 Ligi ale Campionilor, 3 titluri în La Liga și 2 Cupe ale Spaniei.
Cupa Mondială FIFA
Deschamps a făcut lumină în cazul lui Benzema! Ce șanse are atacantul să revină la Mondial
29/11/2022 LA 12:26
Cupa Mondială FIFA
Mbappe a fost la un pas de naționala Camerunului! Motivul pentru care a ajuns să joace pentru Franța
28/11/2022 LA 19:31